To dar nėra buvę. Užpulta Maskva. Pasiektas precedento neturintis rezultatas (Video)  ()

Maskvos regioną ištiko didžiausia dronų ataka nuo gegužės mėn.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-05 To dar nėra buvę. Užpulta Maskva. Pasiektas precedento neturintis rezultatas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienio naktį Maskvos regioną ištiko didžiausia dronų ataka nuo gegužės mėn., oficialiais duomenimis, Naujojoje Maskvoje ir aplink ją, nukrito nuo penkių iki šešių dronų. Rusijos „Telegram“ kanalas „Agentūra“ pažymi, kad ataka pasiekė precedento neturintį rezultatą, nes Vnukovo oro uostas prie Maskvos apribojo orlaivių priėmimą ir išvykimą. Tai pirmas kartas, kai drono ataka nuo karo pradžios rimtai apribojo Maskvos oro uosto veiklą.

Per išpuolį prie Vnukovo buvo nustatyti orlaivių atvykimo ir išvykimo apribojimai. Federalinės oro transporto agentūros duomenimis, jie veikė nuo 5:10 iki 8:00. TASS duomenimis, iš Vnukovo į kitus Maskvos oro uostus buvo nukreipta apie 14 skrydžių.

Ši dronų ataka prieš Maskvą yra didžiausia nuo gegužės 30 d., kai, Krašto apsaugos ministerijos duomenimis, buvo numušti 8 dronai, o remiantis „Telegram“ kanalu „Baza“ – 25 dronai. Sprogimai buvo girdimi ir Rubliovkos rajone.

TASS duomenimis, vienas dronas nukrito į karinio objekto teritoriją Kubinkoje netoli Maskvos, vienas - prie Kalugos. Anot „Telegram“ kanalo „Shot“, vienas dronų Naujojoje Maskvoje nukrito ant privačiame sklype esančio ūkinio pastato – jis užsiliepsnojo.

Meras Sobianinas patvirtino informaciją apie kelių dronų sunaikinimą Naujojoje Maskvoje, tačiau tikslaus dronų skaičiaus neįvardijo.

 

Gynybos ministerija paskelbė apie penkių dronų ataką prieš sostinės regioną: karinis departamentas neužsiminė apie droną, nukritusį netoli Kalugos.

 

Birželio mėnesį taip pat pranešta apie dar kelis dronus, nukritusius sostinės regione arba netoli jo: birželio 5 dieną trys dronai nukrito Kalugos regione; birželio 9 dieną pensininkas iš Naujosios Maskvos savo rajone aptiko droną; birželio 25 dieną dronas nusileido Kursko srityje. Tačiau masiškiausia dronų ataka įvyko birželio 21 d., kai, pasak Gynybos ministerijos, vienu metu buvo numušti trys dronai, atakavę Gynybos ministerijos objektus Maskvos srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(3)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: