Putinas visus apgavo? Stulbinama žinia, kas įvyko Rusijoje su Prigožinu  ()

Birželio 24 dieną, Sankt Peterburgo „Wagner“ patalpose, per kratas buvo rasta 10 milijardų rublių, šimtai tūkstančių dolerių ir penki aukso luitai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ lyderiui Jevgenijui Prigožinui buvo grąžinti pinigai, kurie buvo konfiskuoti birželio 24 dieną per kratas jo biuruose Sankt Peterburge po nepavykusio maišto ir „teisingumo žygio“ į Maskvą. Apie tai praneša „Telegram“ kanalas „Fontanka“.

Anot kanalo, iš pradžių saugumiečiai neketino grąžinti 10 milijardų rublių, šimtų tūkstančių dolerių ir 5 aukso luitų, bet paskui staiga persigalvojo. Lėšas atsiėmė Prigožino vairuotojas su oficialiu įgaliojimu. Kaip vyko procedūra, nežinoma. Anot gandų, pats „Wagner“ lyderis savaitgalį buvo Maskvoje „susitikimuose“.

Anksčiau Prigožinas teigė, kad rastos lėšos yra atlyginimai darbuotojams ir kompensacijos už „krovinį 200“ ir „kitus reikalus“.

Socialinio tinklo vartotojai suglumę, kaip atsitiko, kad V. Putinas pažadėjo nubausti maišto kaltininkus ir paskelbė apie „Wagner“ finansavimą iš valstybės biudžeto, o dabar Prigožinas ramiai pasiima pinigus.

„Prigožinui buvo tiesiog grąžinti du automobiliai su 10 milijardų rublių grynaisiais. Nei mokesčių inspekcija, nei centrinis bankas, nei CK nesidomėjo, kaip tokia neįtikėtina grynųjų pinigų suma galėjo atsidurti mikroautobusuose? Kur šie pinigai buvo fiziškai paimti? Ar buvo sumokėtas mokestis?“ - rašė tinklaraštininkas Jan Matvejev.

 

 

Taip pat tapo žinoma, kad Rostovo prie Dono valdžia „Wagner“ ir Prigožinui  „nurašė“ padarytą žalą  už beveik 100 milijonų rublių. Mero teigimu, lėšos restauravimo darbams, įskaitant kelių remontą, bus skirtos iš miesto biudžeto. „Wagner“ karinė technika apgadino kelius, šaligatvius, tramvajaus linijų strėles, komunalinę techniką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(9)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: