„Sprendimas ties genialumo riba.“ To nesitikėjo niekas. Zalužnas skubiai keičia strategiją (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas perėjo prie naujos strategijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didysis Ukrainos kontrpuolimas vyksta gerai. Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas kardinaliai pakeitė savo strategiją ir priėmė sprendimą ties genialumo riba.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo žinomas Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

Jis žavėjosi, kaip Zalužnas pakeitė taktiką kontrpuolimo metu. Kai Ukrainos kariai, nuėję į priekį 6-7 km, pailsėjo ir tapo aišku, kad Rusijos gynybos proveržis kainuos didžiulius nuostolius, generolas padarė tai, ko iš jo niekas nesitikėjo.

Nesitikėjau, kad tai įmanoma, bet jis sugalvojo. Tai ant genialumo ribos. Niekas to nedarė. Į mūšį visada buvo siunčiami rezervai. O jis ėmėsi to, kad sumažino atakų intensyvumą ir sustiprino priešpriešinę kovą“, – sakė istorikas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos pranešimuose smarkiai išaugo sunaikintos Rusijos artilerijos skaičius. Tai yra raktas į pergalę šiame mūšyje.

Kai patrankos nustos šaudyti, niekas nelaikys fronto. 90% Rusijos ugnies galios šiame kare sudaro artilerija. Jei išmušite artileriją, pergalė bus garantuota. Ukraina tai supranta. Ir šioje puolimo fazėje Zalužnas tokį dėmesį skiria priešpriešinei kovai. Dar mėnuo tokio darbo, ir rusų artilerija sumažės perpus: nebegalės atlikti savo funkcijų... Ir sviediniai iki to laiko baigsis. Štai tada ir riedės žemyn. Tai yra absoliučiai negailestinga karo aritmetika. Jei pavyks sugriauti logistiką, išsunkti artileriją, nepadės nei minos, nei niekas. Minų laukai bus išvalyti ir pereiti, o rusų pėstininkai ukrainiečių nesulaikys“ – aiškino rusų istorikas.

 

Šiame etape, pažymėjo jis, kai kuriose srityse, Ukrainos ginkluotuosios pajėgos priartėjo prie pagrindinės rusų gynybos linijos. Kai pro ją prasibraus, pateks į operatyvinę erdvę.

Apskritai, pažymėjo Černyševskis, Ukrainos kontrpuolimas vyksta gana gerai. Rusijos armijos padėtis sparčiai prastėja, o priekyje – pagrindinis mūšis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(228)
(5)
(223)

Komentarai ()

Susijusios žymos: