„Viskas vyksta pagal planą. Rusų nuostoliai 8-10 kartų didesni.“ Syrskis skelbia prognozę apie Bachmuto paėmimą  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta pagal planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis teigė, kad kontrpuolimas vyksta pagal planą, o operatyvinės-strateginės karių grupės „Tavria“ vadas Oleksandras Tarnavskis teigė, kad Ukraina vis dar taupo potencialą.

Ukrainos generolai davė interviu „ABC News“.

Syrskis kalbėjo apie mūšius Rytuose, kur jis vadovauja karių grupei. Pasak vado, puolimo eiga daug lėtesnė nei 2022 metų rudenį, kai Rusijos kariai Charkivo srityje buvo užklupti netikėtai. Dėl to kai kurie Vakarų ekspertai pesimistiškai vertina Ukrainos perspektyvas.

„Tokio rezultato norime pasiekti visi, bet kol kas viskas vyksta pagal tuos planus, kurie buvo parengti ir patvirtinti. Tai pavadinčiau natūraliu procesu, kai pasiekiame savo pergalę be jokio spaudimo ar postūmių iš niekieno“, – sakė Syrskis.

Anot jo, puolimas yra labai sudėtingas procesas.

„Todėl galiu pasakyti, kad iš mūsų pusės tai yra mūsų valstybės teritorijos, mūsų tėvynės išlaisvinimas. Iš priešo pusės tai yra grynai agresyvus karas. Bet jis įgavo tokį kietą charakterį, todėl šis procesas yra labai sudėtingas, labai kruvinas. Mes suprantame, kad tiesa mūsų pusėje, todėl tikrai laimėsime“, – sakė generolas ir pridūrė, kad Bachmutas bus paimtas.

 

Jis taip pat pasidalijo informacija apie Rusijos užpuolikų nuostolius, sakydamas, kad jų yra daug daugiau nei Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Priešas patiria aštuonis ar net dešimt kartų daugiau nuostolių, ypač kalbant apie žuvusiųjų skaičių“, – sakė Syrskis.

Kalbant apie situaciją pietuose, Ukrainos gynybos pajėgos susidūrė su masiniu užminavimu Rusijos okupuotoje teritorijoje. Tai pasakojo grupės „Tavria“ vadas Oleksandras Tarnavskis.

 

„Vyksta įnirtinga akistata su priešu, kuris naudoja minų laukus, prieštankinę ginkluotę. Jie vykdo didelio masto operacijas iš oro, vykdo oro ir raketų smūgius. Rusai specialiai taikosi į vakarietišką techniką. Bando sunaikinti kuo daugiau įrangos. Tai jiems yra prioritetas“, – sakė Tarnavskis.

Jis pridūrė, kad, nepaisant šių sunkumų, Ukrainos kariuomenė turi potencialą puolimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(2)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: