„Nieko panašaus istorijoje dar nėra buvę. Tai revoliucija kariniuose reikaluose.“ Rusiją sukrėtė Zalužno įsakymas  ()

Rusiją šokiravo revoliucija, kurią pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė padarė fronto linijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina smarkiai suintensyvino Rusijos artilerijos – tiek lauko, tiek raketinės – naikinimą. Tai matyti ir projekto „GeoConfirmed“, naudojant išmaniuosius filtrus, sudarytame žemėlapyje. Analitikai geolokalizavo nukentėjusias Rusijos artilerijos sistemas, kurios per pastarąjį mėnesį buvo vizualiai patvirtintos vaizdo įrašais ir nuotraukomis.

Jų skaičius perkopė penkiasdešimt, o tai yra didžiulis ir įspūdingas rezultatas.

Analitikai taip pat atkreipia dėmesį, kad paskelbtas žemėlapis yra tik maža dalis to, kas vyksta iš tikrųjų, nes iš tikrųjų sunaikintos Rusijos artilerijos skaičius yra daug didesnis. Tai komentuoja ir Rusijos analitikai. Žinomas Rusijos Z „Telegram“ kanalas „Bulba prestolov“ buvo priverstas pripažinti, kad Ukraina padarė tikrą revoliuciją HIMARS artilerijos sistemų naudojimo srityje.

„Nustebino revoliucija kariuomenėje, apie kurią tiesiog visi tyli. Ukrainiečiai HIMARS sistemomis pradėjo smogti pavieniams savaeigės artilerijos vienetams (SAU), kovinėms mašinoms MLRS, oro gynybos daliniams ir radarams“, – rašo jis.

Pasak rusų autoriaus, ukrainiečiai pirmą kartą istorijoje sugebėjo padidinti smūgių į Rusijos taikinius – ne tik stacionarius, bet ir mobilius – greitį. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sukūrė sistemą, kuria operatyviai gaunami žvalgybos duomenys ir koordinatės perduodamos kovinių mašinų įguloms, kurios operatyviai sprogdina rusų SAU ir MLRS dešimčių kilometrų atstumu.

 

 

Rusų autorius pažymi, kad nieko panašaus istorijoje dar nėra buvę.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos išmoko operatyviai smogti GMLRS, o tai leidžia smogti mobiliems taikiniams. Tai ir yra revoliucija. Bet kokiu atveju, tai sudėtingas informacinis ir logistinis iššūkis, rodantis neįtikėtiną Ukrainos karinės mašinos koordinuotumą“ – rašo Rusijos kanalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(376)
(8)
(368)

Komentarai ()

Susijusios žymos: