„Kariuomenė įstrigo. Jie negali pajudėti.“ Skelbiama, kas nutiko Bachmute  ()

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar apie padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įnirtingi mūšiai vyksta Lymano ir Bachmuto kryptimis,o pačiame Bachmute priešas iš tikrųjų yra spąstuose: jis negali nei judėti, nei palikti miesto.

Kaip praneša Censor.NET, su nuoroda į „Interfax-Ukraine“, Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar apie tai kalbėjo nacionalinio teletono eteryje.

„Jei kalbėtume apie patį Bachmuto miestą, priešas iš tikrųjų ten yra įstrigęs. Iš vienos pusės jie kontroliuoja didžiąją miesto dalį, o mes kontroliuojame tik pietvakarinę dalį. Tačiau jie negali judėti po miestą, nes mūsų ginkluotosios pajėgos neleidžia jiems to daryti, o jie (okupantai ) iš tikrųjų negali išvykti iš miesto, nes mūsų pajėgos taip pat to neleidžia“, – sakė Maliar.

Kalbėdama apie situaciją aplink Bachmutą, viceministrė sakė, kad pietiniu flangu vietomis veržiasi Ukrainos kariai, o šiauriniame flange vyksta kautynės.

„Dabar būtų per anksti tai vadinti progresu, nes situacija gali pasikeisti kelis kartus per dieną. Kol mūsų kariai neįsitvirtins, apie progresą paprastai nekalbame“, - sakė ji.

Tuo pat metu Gynybos ministerija pabrėžė, kad aplink Bachmutą vėl „labai labai karšta“, o pastarosiomis dienomis rusai traukia oro desanto karius.

Įnirtingi mūšiai tęsiasi Lymano kryptimi, priešas bando žengti į priekį.

 

„Bet iš tikrųjų, jei apibendrinsime rezultatą: mes palaipsniui, bet vis tiek judame į priekį, priešas nejuda nė viena kryptimi, kur jis puola“, – sakė Maliar.

Ji pažymėjo, kad okupantai traukia visus savo rezervus ir neketina tiesiog užleisti savo pozicijų, taip pat neatsisako planų įžengti įprie Donecko ir Luhansko sričių sienų.

Be to, anot viceministrės, Ukrainos gynybos pajėgos „taip galingai smogia priešui rytuose, kad kai kuriose srityse jų kariškiai palieka savo pozicijas su visais daliniais“. Kaip sakė Maliar, priešas pradėjo naudoti „apsauginius būrius“ ir ginklus, nukreiptus į nugarą, taip stengdamasis užtikrinti kariuomenės stabilumą.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(4)
(71)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: