Tai buvo visiška paslaptis. Ką padarė nacionalinis saugumas be JAV prezidento žinios  ()

Tapo žinoma, kad Niujorke S. Lavrovas susitiko su buvusiais Amerikos saugumo struktūrų darbuotojais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-07 Tai buvo visiška paslaptis. Ką padarė nacionalinis saugumas be JAV prezidento žinios  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Joe Bidenas nedavė leidimo slaptiems JAV nacionalinio saugumo pareigūnų ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimams. Tai „Sky News“ paskelbė neįvardytas JAV vyriausybės atstovas.

Anksčiau JAV žiniasklaida pranešė, kad grupė buvusių JAV saugumo pareigūnų vedė derybas su daugybe žinomų rusų. Be kita ko, buvo aptartas galimas taikos tarp Rusijos Federacijos ir Ukrainos susitarimas. Balandžio mėnesį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas keletą valandų kalbėjosi su amerikiečiais Niujorke, pranešė šaltiniai.

Dabar, kai informacija tapo vieša, JAV valstybės departamento atstovas neigia, kad tai buvo Vašingtono iniciatyva.

„J. Bideno administracija nesuteikė leidimo šioms diskusijoms. Ir, kaip ne kartą minėjome, jokių pokalbių apie Ukrainą be Ukrainos“, – sakė pranešėjas.

 

JAV paskelbė apie kasetinių šaudmenų, kurių skubiai reikia fronte, perdavimą Ukrainai. Sviediniai bus dalis naujo pagalbos paketo, kurio vertė viršija 500 mln. USD. Tai taip pat apims šarvuočių – pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ir „Stryker“ tiekimą.

Be to, Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas paskelbė gerų naujienų, susijusių su amunicijos tiekimu. Ministras optimizmu užsikrėtė po pokalbio su kolega amerikiečiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()