Žiaurus košmaras Rusijai. Tai lūžis. „Bloomberg“ skelbia, kas nutiko su rusų tankais  (5)

Karo analitikų ir tarptautinių tyrimų organizacijų duomenys rodo esminį jėgų pusiausvyros pasikeitimą kare Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-08 Žiaurus košmaras Rusijai. Tai lūžis. „Bloomberg“ skelbia, kas nutiko su rusų tankais  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo analitikų ir tarptautinių tyrimų organizacijų duomenys rodo esminį jėgų pusiausvyros pasikeitimą kare Ukrainoje. Jei karo pradžioje Rusija karine galia aiškiai pranoko Ukrainą, tai iki 2023 metų vasaros Rusijos pranašumas kai kurių rūšių sunkiosios ginkluotės srityje nebėra toks akivaizdus, ​​o pagal turimų modernių tankų skaičių Kyjivas turi pranašumą, rašo „Bloomberg“.

Analizuodama agentūra naudojo duomenis iš Kylio pasaulio ekonomikos universiteto Vokietijoje, kuris prižiūri „Ukraine Support Tracker“ duomenų bazę. Ketvirtadienį, atnaujintais bazės duomenimis, nuo karo pradžios Ukraina gavo 471 naują tanką, o dar 286 turėtų būti pristatyti.

„Bloomberg“ pasinaudojo informacija iš „Oryx“ projekto, kuris iš nuotraukų ir vaizdo įrašų apskaičiuoja technikos praradimą kare Ukrainoje. Duomenis apie prieškario šalių arsenalus agentūra paėmė iš kasmetinio karinio balanso biuletenio, kurį Tarptautinis strateginių studijų institutas leidžia nuo 1959 m.

Agentūra padarė išvadą, kad nuo karo pradžios Ukrainos kariuomenės dispozicijoje esančių tankų skaičius padidėjo, o Rusijos dispozicijoje esančių tankų sumažėjo. Ukrainos kariuomenė dabar turi apie 1500 tankų (prieš karą – 987), o Rusijos kariuomenė – 1400 (prieš karą - 3400).

 

Atotrūkis tarp artilerijos dalių ir MLRS sistemų taip pat sumažėjo: dabar Rusija turi 1900 sunkiosios artilerijos vienetų ir 841 MLRS sistemą, o Ukraina – atitinkamai 1100 ir 427.

„Bloomberg“ teigia, kad šie skaičiavimai yra konservatyvūs. Tačiau tikslesnių duomenų, kuriuose, be kita ko, būtų atsižvelgta į seną Rusijos karo metu reaktyvuotą įrangą, dabar nėra.

„Bloomberg“ duomenys patvirtina JK gynybos štabo viršininko admirolo Anthony Radakino šią savaitę pateiktus skaičiavimus. Jis pareiškė, kad Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado pusę savo kovinio potencialo, įskaitant 2,5 tūkst. tankų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(6)
(92)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: