„Tai rimta. Tai labai rimta.“ Proveržis prie Tokmako. Ukrainos vadas atskleidė paslaptį, ką Pietuose sukūrė rusai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio vadas apie Ukrainos kariuomenės sėkmę Tokmako kryptimi ir rusų galimybes apsiginti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-09 „Tai rimta. Tai labai rimta.“ Proveržis prie Tokmako. Ukrainos vadas atskleidė paslaptį, ką Pietuose sukūrė rusai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žvalgybos padalinio vadas Denysas Jaroslavskis sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 47-oji brigada fronte daro tikrus stebuklus. Visų pirma, Tokmako kryptimi, šios brigados ukrainiečių kovotojai prasiveržė pro pirmąją rusų gynybos liniją ir pajudėjo toliau.

„Kitas bus Tokmakas. Kai tik paimsime Tokmaką, gausime svarbiausius logistikos maršrutus. Bet vėlgi, susigrąžinti visada yra sunkiau nei prarasti“, – interviu Eduardui Gleze, kurį galima peržiūrėti „Politeka Online“ „YouTube“ kanale, sakė karys.

Pokalbio metu laidos vedėjas pašnekovo paklausė: „Ką galite pasakyti apie rusų įsibrovėlių pasirengimą? Kiek galingos buvo jų sukurtos gynybos linijos?“.

„Jie moka apsiginti, tai yra faktas. Jų pirmoji gynybos linija yra užminuota, antroje linijoje jie užima įtvirtintas teritorijas, kuriose daugiausia atlieka stebėjimo funkciją. Trečia gynybos linija jau padaryta iš betoninių luitų, kur įvažiuoja tankai. Rusai moka įrengti gynybos linijas. Su inžinerija pas juos viskas gerai. Tai rimta, tai nerealiai rimta“, – kalbėjo ukrainiečių kovotojas.

Tada Jaroslavskis pažymėjo, kad Ukraina turėtų aviaciją, prieš mėnesį kontrpuolimo pradžioje, tai būtų nelikę pusė priešo gynybos. Bet jos, tyčia ar sąmoningai, neduoda, nors ukrainiečiai pilotai sugeba skraidyti F-16 klasės naikintuvais.

 

„Jie galėtų mums duoti ir savo pilotus, kurie atliktų kovines misijas. Bet jie (Vakarų sąjungininkai - red.) mato, kad Putinas yra išprotėjęs teroristas, kuris bet kurią akimirką gali paspausti branduolinį mygtuką, todėl ir neduoda. Jie turėjo mums visa tai duoti. Tai ne prašymas ar maldavimas, kartoju dar kartą, Vakarų partnerių garantijų dėka buvome nuginkluoti, dabar jų pareiga mums padėti, kad nugalėtume rusus. Tuo labiau, kad viskas daroma mūsų rankomis, išskyrus užsienio savanorius, kuriuos aš labai gerbiu“, – sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinio vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(3)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: