Skamba visa Ukraina, ką padarė „žuvęs“ karys. „Per visą plataus masto karo laiką tai pirmas toks atvejis“  (1)

Stebuklinga ukrainiečio kario išsigelbėjimo istorija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karys, dingęs per išpuolį Rytų Ukrainoje ir kurį jo bendražygiai laikė žuvusiu, grįžo pas savuosius. Jis aštuonias dienas slapstėsi apleistuose rūsiuose arti užpuolikų, o paskui atšliaužė į savo brigados pozicijas.

Šiuo metu mūšio metu kontūziją patyręs gynėjas jau saugus. Stebuklinga išsigelbėjimo istorija pasakojama „Burevij“ „Telegram“ kanale.

„Yra neįtikėtina naujiena! Vienas per užpuolimo operacijų dingusių vaikinų, kurį, deja, „palaidojome“, tiesiog pėsčiomis, gyvas išėjo į savo pozicijas! Jis šliaužė 8 dienas! Tai, po velnių, yra tiesiog STEBUKLAS, aš tai mačiau tik filmuose! .. Kad suprastumėte, koks tai stebuklas – per visą plataus masto karo laiką tai pirmas atvejis brigadoje“, – rašė kanalo administratorius.

Jis nenurodė, apie kurią brigadą kalba, taip pat kur vyko mūšis, kurio metu karys dingo.

Bendražygiai jau buvo praradę viltį, kad dingęs kovotojas galėtų išgyventi.

„Dažniausiai laukiama 1-2 dienas, o jei kovotojas negrįžta, tai apie 90% atvejų jis yra žuvęs, prie jo kūno neįmanoma prieiti, arba tik 10% atvejų – kad jis belaisvis. Atviruose šaltiniuose rašoma, po 1-2 dienų šeimai pranešama, kad jų giminaitis dingęs be žinios“, – rašoma pranešime.

 

Kaip paaiškėjo, mūšio metu gynėjas buvo kontūzytas ir iš tikrųjų atsidūrė rusų pozicijose.

„Vaikinas buvo kontūzytas, buvo beveik šalia okupantų, rado apleistus rūsius ir ten slėpėsi. 8 dienoms maisto ir vandens atsargų jis, žinoma, neturėjo, todėl ieškojo bent kiek maisto apleistuose namuose. Girdėjo orkų balsus gretimuose namuose, jie nuo jo buvo iki 100 m atstumu ir karys meldėsi, kad jo nerastų“, – pasakojo kanalo administratorius.

Jis pažadėjo, kad tikrai daugiau papasakos apie nuostabų kario išsigelbėjimą, kai jis pailsės ir atsigaus po patirto siaubo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(175)
(3)
(172)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: