„Rusai pasuko pačiu kvailiausiu keliu.“ Pulkininkas apstulbęs, ką daro Rusijos generolai  ()

Šiandieninės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktikos sėkmę paaiškino Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontratakoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudoja taktiką, kuria siekiama išsekinti priešą, nes patys rusai mums suteikė tokią galimybę, pažymi Romanas Svitanas.

„Pirmoji bet kurios besiginančios kariuomenės užduotis yra priešo kariuomenės eliminavimas, o teritorijų išlaisvinimas yra pirmosios užduoties pasekmė. Taigi šiandien Ukrainos ginkluotosios pajėgos kaip tik likviduoja priešo kariuomenę, nes patys rusai suteikė mums tokią galimybę. Okupantai turėjo keletą ėjimų, kuriais galėjo pasipriešinti mūsų judėjimui. Pavyzdžiui, jie galėjo pasitraukti kai kuriomis kryptimis į geresnes pozicijas arba kaip nors pertvarkyti savo gynybos liniją. Tačiau rusai pasirinko patį kvailiausią būdą: bet kokiomis priemonėmis išlaikyti frontą, degindami savo rezervus (ne tik operatyvinius, bet ir strateginius) ir priemones“, - sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, karo lakūnas instruktorius Romanas Svitanas interviu Natalijai Vlaščenko, kurį galima peržiūrėti „YouTube“ kanale „Vlast&Vlaščenko“.

Pasak Svitano, Ukrainai tai nėra bloga taktika ir net geriau, nei jei dabar skubėtų į mūšį ir priimtų aukų dėl proveržių.

 

„Net Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Danilovas jau pasakė, kad tokia taktika yra teisinga. Jeigu vaišina, kodėl gi nepabandžius? Tačiau ši taktika priklauso nuo mūsų priešo. Jeigu jie dabar pasitrauks iš Zaporožės ir Chersono krypčių, užsidarys Chersone ir Donbase, mes negalėsime pasinaudoti šia taktika. Turėsime laukti, kol priartės lėktuvai, ir jau pasitelkdami aviaciją juos išrūkyti iš Donbaso kalnų (tai Donecko kalnagūbris) ir, žinoma, iš Krymo ir Krymo kalnų“, - aiškino karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()