[ŽT] „To dar nėra buvę istorijoje. Taip negali ilgai tęstis.“ Ekspertai apstulbę, kas nutiko Rusijoje. Gali būti Kinijos įsikišimas (Video)  ()

Istorija apie nepavykusį Jevgenijaus Prigožino ir „vagneriečių“ maištą dar nesibaigė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorija apie nepavykusį Jevgenijaus Prigožino ir „vagneriečių“ maištą dar nesibaigė. Maištas nebuvo nuslopintas, vadinasi, turėtume tikėtis įvykių pasikartojimo.

Tokią nuomonę komentare „YouTube“ išsakė Rusijos istorikas, politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Po Prigožino maišto visiems tapo aišku, kad miestą paimti reikia drąsos ir net Maskvą taip pat galima paimti... Dabar niekas (Rusijos regionai – red.) nėra pasirengęs nepriklausomybei. Tačiau situacija labai greitai pasikeis, nes krizė imperijoje vystosi. Krizės procesas nesibaigė, su Prigožinu niekas neaišku, „Wagner“ nenuginkluotas ir vis garsiau girdimi balsai, kad bus antra serija“, – sakė istorikas.

Jis atmetė galimybę, kad maištą suorganizavo Rusijos diktatorius. Putino ir jo artimųjų rato panika rodo, kad viskas buvo labai rimta.

Susitarimo, kuris buvo sudarytas tarp sukilėlių ir Putino, vis dar laikomasi. Prigožinas išsaugojo savo turtą ir kariuomenę, o tai gresia Rusijai problemomis ateityje.

 

„Aišku tik viena: yra kažkoks keistas susitarimas ir yra jėgos, kurios veikė kaip šio susitarimo garantai. Galbūt tai buvo kinai. Kas dar galėtų priversti Putiną jų laikytis? (...) Kariai (Prigožinas) - red.) klajoja po Rusiją, Prigožinui grąžinamas auksas, ginklai, apdovanojimai. Ar tai maišto numalšinimas? Tai juokinga. Ir tai negali trukti ilgai... Istorijoje taip nėra buvę, kad pralaimėjęs maištą tariamas nevykėlis vaikšto po sostines, o dar jam  grąžina viską, kas buvo paimta per kratas“, – teigė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: