Ukraina netikėtai išjuokė NATO apsaugą Vilniuje. Kas nutiko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-07-10 09:43
Būtent, tai yra demonstracija galios ir maskolių vietos priminimas.
kestutisz 2023-07-10 10:20
Aš irgi tikiuosi jog čia tik pademonstravimas jog na ir kas kad lengai sunaikinsit - specialiai pastatėm ant pakylos (beviek pakilimo tako geriausiai matomose vietose) bo turim tokių kiek tik reikia. Bet ar tikrai taip?
kukulis4 2023-07-10 11:19
Ukrainieciu, nors ir neoficialia, reakcija galima ir reikia suprasti. Tokiu pajegumu, kokie yra dislokuoti Vilnuje, uztektu uzdengt keliems dideliems miestams Ukrainoje. Ir ten jie butu daug naugingesni. Bet... reikia suvokti ir du kitus niuansus - Ukraina (kolkas, ir tikiuosi kad nebeilgai) nera nato nare, ir jos apginklavimas, esu isitikines, yra kruopsciai suplanuotas ir pamatuotas. NATO, rengdamas summit'a Vilniuje, Putkai ir Batkai tiesiai po nosim makaluoja tukstanciu bybiu, ir cia yra labai ir net labai stipri zinute tiem dviem - jeigu NATO nores, kita summita kad ir Medininku pasienio poste surengs, nes nei Batka nei Putka cia nera faktorius.
immortallt 2023-07-10 11:52
Būtent! Gerbiu ukrainiečius už jų norą ir ryžtą kovoti dėl laisvės, ir lietuvių sausio 13-oji nublanksta labai greitai, bet neužtikrinant tinkamos gynybos galėtų labai rimtai sugriauti pasaulio balansą, kai viena pataikiusia raketa pagrindinius pasaulio lyderius pašalintum.
kestutisz 2023-07-10 12:12
NIeko nepakeistų, tie "lyderiai" yra tik savo visuomenių atstovai, jų kažkokia papildoma pridėtinė vertė - rinkimų kaina. Kokį diktatorių paspirginus jau taip, atitinkamoje valstybėje gali kilti ir suirutė. Bet ne ten kur normali rinkimų sistema.
immortallt 2023-07-10 12:19
Aišku nesunaikinamų nėra. Klausimas, tik ar maskoliams sugebėti sunaikinti. Tau ar man tai neaišku kiek turi, kas NATO vadams neaišku, manau jie geriau žino ir atitinkamai planuoja. Kas sakė, kad tai pagrindinė užduotis? Skiri situaciją Ukrainą ir situaciją Lietuvoje? Daugelis žmonių primena man viduramžių mediciną, kur, hyperobolizuotai, bet iš esmės vienintelį gydymo metodą žinojo - nuleisti kraują. Tu manai, jei rusai nužudytų pusę NATO vadų, nebūtų sumaišties trumpu laikotarpiu bei nebūtų susipriešinimo visuomenėje, vieni reikalaujantys panaudoti branduolinį ginklą, kiti šiaip sunaikinti, o treti bandantys stabdyti masinę isteriją?
kestutisz 2023-07-10 13:03
Istorijoje jau buvo, kad WWII metu netikėtai pasikeitė US prezidentas bo netyčia numirė. Ką tai pakeitė? Na čia mes lyg ginčijamės apie skirtingus dalykus - aš manau, kad čia paradas, t.y. "statement'as" į kurį vistiek niekas ir nešaudys, todėl ir sustatyti taip. O toliau jau kita tema su tuo "Su kuo lengvai sunaikins?" - realiai užduočiai tokios baikos niekaip netinka, todėl taip, sunaikintų. Gal net galėtų būti toks tikslas - priversti NATO įsivelti į karą ir tada greitai pralaimėti, kad nu jau soriuks, prieš visą pasaulį nebegalėjom (dabar jau ateina supratimas apie gėda, kad net Ukrainos nepaėmė, giluminei liaudžiai reikia kažkokio rimtesnio priešo). Upd: iš foto jau matosi kad Patriot "krabai" išskleisti, bent jau nebestovi krūvoj, tai gal iš tiesų budi, ne tik dėl statement'o
immortallt 2023-07-10 14:20
Tik skirtumas būtų, kad ne tik JAV pasikeistų, o visų NATO šalių. Ir ne vidinis veiksnys, o išorinis. Tai sakai Patriot oro gynybos sistema yra neveiksminga prieš oro taikinius ir pati apsiginti negalėtų?
kestutisz 2023-07-10 14:41
N galinčių užpulti nežinomų* variantų prieš vieną žinomą lokaciją ir kasdien inetuose sumetamas foto (kur matosi kelintam tako metre stovi)? Nesu tiek optimistas (nors norėčiau kad tapi būtų), niekas negali veikti 100% procentų (kas jau kas, o šis karas kasdien tai rodo. ypač kai ir kita pusė mokosi, jau irgi žino jog vien bukai su viena ar keliom raketom jokio statemento nepasieksi). * jei norėtų būtent padaryti savo "statementą" - tai žiū tuo pačiu ir koks siurprizas išskristų iš po kontrabandinių cizų fūros ar taboro griuvėsių. Na bet pasikartosiu - nėra čia ir karinis tikslas numušt, tikslas yra pasirodyt jog nenorėtų bandyti. Na ir visuomenei gražu. Kaip tie sraigtasparniai kur zujo po miestą, kareivukai kojytėm makalavo - karinės prasmės jokios, na bet gražu. Pasitreniravo dislokavimą, tas irgi gerai. Man va šita turbūt personal favorti'as https://media.lrytas.lt/images/2023/07/ ... c3a4ef.jpg visiškai aiški vieta kur stovi, o ir stovi tai grynai saliutavimui, patiem paleidimo įrengianiam realiai nėra jokio realaus tikslo stovėti atvirai.
immortallt 2023-07-10 15:27
Tai sakai, geriau supranti rizikas ir kaip naudoti karinę techniką nei NATO atsakingi vadai už saugumą ir šių sistemų eksploataciją? Tu rimtai tiek egocentrikas?
kukulis4 2023-07-10 16:42
Hmz 2023-07-10 17:41
O kur jiems stovėti, jei ne atvirai? Angare?
kestutisz 2023-07-11 10:39
O tai aš sakiau kad blogai pastatė? Jie pastatyti puikiai, bet kitu tikslu (apie ką ir straipsnis) - atrodyti gražiai ir grėsmingai, nusileidžiantiem lėktuvam atiduot pagarbą, tam net pagal vėjo kryptį pasuko puikiu kampu. Joks fotografas net nebūtų galėjęs sugalvot paprašyt gražesnės kadro komponuotės.