[ŽT] „Viskas labai apgalvota.“ JK generalinio štabo vadas skelbia, ką iš tikro daro Ukraina  ()

Buvęs Didžiosios Britanijos generalinio štabo vadovas tikisi nuolatinės laipsniškos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Markas Carltonas-Smithas, buvęs Didžiosios Britanijos generalinio štabo vadovas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą pavadino „labai apgalvotu ir tiksliu“. Jis pažymėjo, kad puolimas yra būtent toks, kokio jis tikėjosi, matydamas jį kaip karo profesionalas.

„Jis labai apgalvotas, labai tikslus, rūpestingas dėl jūsų karių gyvybių ir karinių pajėgumų. Jūs nenorite pulti Rusijos kariuomenės ten, kur ji yra labiausiai apsaugota. Bet jūs bandote nustatyti Rusijos silpnybes, kuriomis galėtumėte pasinaudoti. Tai negali atsitikti greitai“, – „LIGA.net“ sakė M. Carltonas-Smithas.

Labai kryptingas darbas, kuris užtruks. Tai nėra kažkas, kas baigtųsi ryžtingu puolimu. Nemanau, kad ataka tikrai įvyks šią vasarą. Tačiau tai sudarys sąlygas mūšiui rudenį“, – pridėjo generolas.

 

Jis aiškino, kad pirmiausia reikia sudaryti sąlygas tam momentui, kai Ukraina nuspręs panaudoti savo strateginius rezervus.

„Nenustebčiau, jei generolas V. Zalužnas dar neapsisprendė, kada ateis optimalus laikas ir vieta tokių pajėgų ir priemonių dislokavimui“, – reziumavo M. Carltonas-Smithas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(3)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: