„Akivaizdu, kad buvo susitarimai.“ Kas įvyko Kemliuje per Prigožino vizitą  ()

Peskovas patvirtino Putino ir Prigožino susitikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po neramumų Rusijoje Jevgenijus Prigožinas susitiko su Vladimiru Putinu. Susitikimas įvyko birželio 29 d. ir truko apie 3 valandas. Be Prigožino, buvo ir „Wagner“ vadai. Bet kas buvo pasakyta susitikime – galima tik spėlioti.

Tai „24 kanalui“ pareiškė karo analitikas Denisas Popovičius.

Jis pažymėjo, kad Putino ir Prigožino susitikimo rezultato kol kas nėra.

„Dabar nematome jokių šio susitikimo rezultatų. Akivaizdu, kad tai buvo kažkoks susitaikymo procesas, susidariusios „konfliktinės situacijos“ sureguliavimas. Tai buvo maištas, kuris tiesiogiai kėlė grėsmę Putino valdžiai“, – sakė Popovičius.

Karo ekspertas siūlo, kad susitikime galėjo būti aptarti tolesnio sambūvio klausimai, kad Vladimiras Putinas nejaustų jokių samdinių ir Jevgenijaus Prigožino grasinimų. Rusijos diktatoriui tai svarbu.

Akivaizdu, kad susitikime buvo susitarta, kaip „Wagner“ gyvuos toliau – kokia forma ir kokias užduotis atliks samdiniai. Ir ar jie ir toliau bus viena struktūra, ar bus išformuoti. Tikriausiai ten buvo diskutuojama apie Prigožino, Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir Generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo likimą.

 

„Kalbant apie ten pasiektus susitarimus, turėtume palaukti rezultatų. Bet aš laikausi nuomonės, kad jei buvo vienas maištas, bus ir antras“, – įsitikinęs Popovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: