[ŽT] Tai, ką padarė Zelenskis, sudrebino Vilnių (Video, foto)  ()

Zelenskis padėkojo Lietuvai už pagalbą atremiant Rusijos agresiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis, atvykęs į Vilnių, pirmiausia išvyko ne į NATO viršūnių susitikimą, o į centrinę miesto aikštę. Ten jis dalyvavo koncerte, skirtame Ukrainai.

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Zelenskis į koncertą atsinešė Ukrainos vėliavą, kurią jam įteikė už Bachmutą kovojantys Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai. Skambant Ukrainos himnui vėliava buvo pakelta.

„Niekas niekada neturėtų atsigręžti į Maskvą... Šiandien Vilniuje mūšio vėliava iš Bachmuto. O tai reiškia, kad lietuviams niekada neteks kovoti prieš Rusijos karius... Niekada nebus trėmimo iš Baltijos šalių į Sibirą, Prahoje daugiau niekada nebus tankų. Europoje daugiau niekada nebebus jokių okupacijų“, – sakė prezidentas.

Jis pabrėžė, kad kovose dėl Bachmuto Kremliaus ambicijos buvo galutinai sužlugdytos.

 

Zelenskis nuoširdžiai padėkojo Lietuvai už pagalbą atremiant Rusijos agresiją: už karinę techniką, sviedinius, humanitarinę pagalbą, už tai, kad priėmė daugybę nuo karo bėgančių ukrainiečių moterų ir vaikų.

Dalis prezidento kalbos buvo skirta NATO. Jis pažymėjo, kad į Vilnių atvažiavo, tikėdamas Aljanso stiprybe ir kad šalys narės neatsigręš į šalį agresorę. Zelenskis patikino, kad Ukrainos narystė būtų naudinga abiem pusėms.

„NATO suteiks Ukrainai saugumą. Ukraina padarys NATO stipresnę“, – sakė Ukrainos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(0)
(105)

Komentarai ()

Susijusios žymos: