Šoigu grasinimas sukėlė tikrą audrą. „Jis visiškai nevaldo situacijos“  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu padarė keletą pareiškimų prieš JAV kasetinių šaudmenų suteikimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu  pareiškė, kad jei JAV tieks Ukrainai kasetinius šaudmenis, įsibrovėliai „bus priversti“ panaudoti panašius ginklus prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. O rusiška kasetinė amunicija, anot jo, neva yra daug efektyvesnė nei amerikietiška.

Šiais žodžiais Šoigu sukelia diskusijas apie jo kompetenciją ir sąmoningumą: Ukraina nuo 2022-ųjų ne kartą kaltino Rusiją kasetinės amunicijos naudojimu. Įsibrovėliai naudoja draudžiamus šaudmenis, taip pat miestuose, nepaisydami grėsmės civiliams gyventojams.

Pasirodo, Rusijos Federacijos gynybos ministras arba nežino, ką Ukrainoje veikia jo pavaldiniai, arba visiškai nevaldo situacijos ir bando pademonstruoti supratimą, kas vyksta fronte.

 

Be to, Šoigu tikina, kad JAV sprendimas turės įtakos „konflikto“ užsitęsimui.

Beje, „Human Rights Watch“ patvirtino, kad nuo 2022 metų vasario 24 dienos Putino armija Ukrainoje ne kartą naudojo kasetinę amuniciją, žuvo šimtai civilių ir apgadino daugybę civilių objektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(14)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()