Tai buvo klaida. Vakarų šalys baiminasi, kad Rusija gali atgauti iniciatyvą mūšio lauke  ()

Pasak diplomatų, daugelyje NATO šalių vis labiau suvokiama, kad tankų, pėstininkų kovos mašinų ir oro gynybos technikos tiekimo Ukrainos pajėgoms atmetimas arba sulėtinimas praėjusiais metais pasirodė esąs strateginė klaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų pareigūnai išreiškė susirūpinimą, kad Rusijos Federacija gali atgauti iniciatyvą mūšio lauke ir pradėti savo puolimą. Tai pranešė „Wall Street Journal“, remdamasis Vakarų pareigūnais.

Leidinyje teigiama, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas sulaukė rimto Rusijos Federacijos pasipriešinimo.

Kaip pastebi straipsnio autoriai, Ukraina šiuo metu neturi modernių naikintuvų F-16 ir pakankamai oro gynybos sistemų. Tuo pat metu Rusijos Federacija padidino savo sparnuotųjų raketų gamybą ir reguliariai šaudo raketomis į Ukrainos miestus.

„Daugelis Vakarų pareigūnų vis labiau nerimauja, kad Rusija gali atgauti iniciatyvą mūšio lauke ir pradėti savo puolimą, jei Ukraina šią vasarą nepademonstruos reikšmingos pažangos“, – rašo žurnalistai.

 

Pasak diplomatų, daugelyje NATO šalių vis labiau suvokiama, kad pernai atmetus ar sulėtinus tankų, pėstininkų kovos mašinų ir oro gynybos sistemų tiekimą Ukrainos pajėgoms buvo strateginė klaida.

NATO viršūnių susitikime Vilniuje turėtų būti nuspręsta, kaip stiprinti Ukrainos karinius pajėgumus artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()