Visur tik dūmai. Ukrainiečiai sunaikino rusų „Frankenšteiną“ (Video)  ()

RF ginkluotųjų pajėgų technika apšaudė Ukrainos pozicijas, tačiau vėliau ją sunaikino Ukrainos dronas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kontrpuolimą Ukrainos kariškiai bepiločiu orlaiviu sunaikino rusų „Frankenšteiną“ – šarvuotą transporterį-traktorių su priešlėktuviniu pabūklu.

Antradienį, liepos 11 d., vaizdo įrašą savo „Telegram“ kanale paskelbė tinklaraštininkas ir savanoris Serhijus Sternenko.

Iš pradžių šarvuotą traktorių sekė žvalgybinis dronas. Tuo metu šalia jo buvo okupantas, kuris šaudė iš priešlėktuvinių pabūklų.

Po to žvalgybinis dronas pakoregavo smogiamojo nepilotuojamo orlaivio koordinates ir šis sunaikino taikinį. Po smūgio traktorius su priešlėktuviniu pabūklu pradėjo rūkti, nuvažiavo dar šiek tiek ir galiausiai užgeso.

Šarvuotas lengvas universalus transporteris-traktorius veža žmones ir prekes. Jis taip pat naudojamas artilerijos dalims, nors iš pradžių nebuvo sukurtas šiems poreikiams.

RF ginkluotosios pajėgos aktyviai naudojo MT-LB per Pirmąjį ir Antrąjį Čečėnijos karus, karines operacijas Sakartvelo teritorijoje, taip pat per plataus masto invaziją į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: