„Visam pasauliui parodė, kad Putinas yra niekas.“ Sensacinga savaitgalio naujiena  ()

Sugrąžindamas Mariupolio gynėjus Ukrainai, Recepas Tayyipas Erdoğanas visam pasauliui pademonstravo, kad Putinas yra niekas, mano Michailas Šeitelmanas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-12 „Visam pasauliui parodė, kad Putinas yra niekas.“ Sensacinga savaitgalio naujiena  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė sensacinga praėjusio savaitgalio naujiena – Ukrainos gynėjų ir „Azov“ vado grįžimas iš Turkijos į Ukrainą. Tai yra Recepo Tayyipo Erdoğano ir Volodymyro Zelenskio derybų rezultatas. Savo ruožtu Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Turkija pažeidė susitarimus, pagal kuriuos Ukrainos kariai turėjo likti Turkijoje iki karo pabaigos.

Pagal kitą versiją, kuri buvo aktyviai aptarinėjama daugiausia Rusijos kanaluose, Turkija sužinojo, kad Rusija ruošiasi pasitraukti iš grūdų susitarimo, todėl Erdoğanas nusprendė parodyti dantis, pademonstruodamas, ką gali. Jei Rusija trauksis, Turkija iš naujo nesiderės.

Kodėl Erdoğanas kviečia Putiną į Turkiją, bet kartu ir rodo špygą Rusijai, Rusijos ir Izraelio politikos strategas Michailas Šeitelmanas paaiškino naujame interviu.

Kaip jį kviečia? Kaip asmenį, kuris nebevaldo Rusijos Federacijos ir neseniai išgyveno pučą ne nugalėjęs pučistus, o tarsi su jais sudaręs kažkokį nesuprantamą susitarimą, kurio sąlygos iki šiol neaiškios. Perversmas parodė, kad Putinas neturi nė vieno įrankio savo kėdei apsaugoti. Visi suprato, kad dabar Putinas yra silpnas ir neturi valstybės. Tačiau Erdoğanas yra vienintelis, kuris išdrįso tai parodyti tiesiogiai ir viešai“, – aiškino ekspertas.

 

Pasak Šeitelmano, grąžindamas Mariupolio gynėjus Ukrainai, Erdoğanas tarsi sako Putinui: „Ką tu man padarysi? Nagi, padaryk man ką nors, nes aš pažeidžiau susitarimus“.

(179)
(3)
(176)

Komentarai ()

Susijusios žymos: