„Jų nebebijo net Baltijos šalys.“ Ką reiškia rusų „mes jums parodysime“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-07-14 21:28
JAV ir vakarų Europa gal ir žino, kad Putinas nenumes atominės, bet pačiai eskalacijiai viešoje erdvėjė atominėmis bombomis jų visuomenės nepasirengusios. Todėl iš lėto kariauja Ukrainos rankomis, per daug neeskaluojant. Bet tas visuomenių parengimas eskalacijai yra grynai politikos lyderių darbas. Tokių, kaip Reiganas, Techer. Na bet nėra tokio lygio dabar. O Ukrainai nėra kito pasirinkimo, kaip kariauti su tiek ginklų, kiek duoda. JAV ir vakarų Europa visuomenės būtų pasirengusios, jei Putinas pirmas susprogdintų kokią taktinę atominę. Tam tikra prasme tai galėtų atrišti rankas NATO ir gautų legitimumą veikti ryžtingai. Ir prieš savo visuomenes neatrodytų, kad jie eskaluoja, kaip tik būtų pritarimas jau kažką daryti. Todėl Putinas ir nemeta bombos, o vakarai neperduoda daug ginklų. Šioje situacijoje gaunasi, kad ukrainiečiai tik labai sunkiai, per mėsas, su sėkme, ir kraju, gali kažką pakeisti šioje situacijoje. Kas yra labai labai sunku. Pliusas tas, kad vakarai po truputį duoda vis galingesnius ginklus. Todel daug svarbiau saugoti karius, ir naikinti tais ginklais [riešo kariuomenę, nei skubėti susigražinti teritoriją.
SPeed_FANat1c 2023-07-14 23:29
Is kyr gali žinoti kad bemes atomunes psichai? Belekas jiem gali saut, ypac jei ju paciu siaip ar taip laukua mirtis ar kalejimai iki gyvos galvos
Benediktas 2023-07-14 23:41
Nes, kad numesti atomine, reikia daug zmoniu, kad tai padarytu. Putinui paciam gali buti baisu tai padaryti, kai tiesiog nevykdys jo įsakymo. Butent tada gali įvykti priespriesa tarp jo ir kariuomenes. Bet gąsdinti tai galima kiek nori. Ta tikimybe labai maža dar ir dėl to, kad tada jam būtų p*****kas, gan greitai. Vakarams tai nebūtų blogiausias variantas, užbaigti viską greitai.
immortallt 2023-07-15 10:17
Šiaip deklaracija iš NATO turėtų būti paprasta, paleidus makoliams branduolinį ginklą, bus nužudyti visi iki vieno maskolių piliečiai, nesvarbu amžius, gyvenamoji vieta ar pažiūros. Tai visada atsiras koks inžinierius, kuris ir paleidinės raketą, kuris supras, kad jei raketa pakils, žus ne tik jis, bet ir jo šeima. Pagalvos dukart ar yra prasmė ir geriau pasiaukos.
SPeed_FANat1c 2023-07-20 22:57
jei taip cia tai kodel tos bombos yra bijoma ? nes vienintelis dalykas kodel taip letai tiekia tuos ginklus - tipo kad neeskalout, nes issitaskys visas pasaulis. Nu bet tai nei nenaudos branduolinio, nu tai duot ginklu, tegu uzdauzo ta ruskyna ir pasibaigtu. Ukrainieciai kovot nori tik neturi su kuo.
SPeed_FANat1c 2023-07-20 23:02
tai va kad mes kaip NATO cia saugom "nekaltu" zmoniu gyvybes. Bet aisku jei butu tas perspejimas, tai kuriem brangi gyvvybe galetu issibegiot is tos maskvos, ir cia irgi butu idomus efektas, pakenktu matyt maskvai irgi, ir tiem patiem gyventojam kai reiktu palikt brangius bustus. Turetu tada susimastyt. O dabar tie maskoliai tai ar palaiko ar nepalaiko rezima , gyvena ten sau gerai, yra net lietuviu ten gyvenanciu, tipo nes ten gerai finansiskai.
immortallt 2023-07-21 08:03
Aš turiu omeny visame pasaulyje, net jei tu sėdi Čikagoje, pabėgęs iš maskolių. Visi oligarchai išsiuntinėję savo vaikus po vakarų pasaulį turi būti tikri, kad jų vaikai gyvi neliks. Tada kitoks spaudimas būtų.
Magnus 2023-07-21 11:13
Daroma prielaida jog turime daugybę sociopatų bei psichopatų kurie lengva ranka vykdys pateiktus įsakymus. Žudyti kitą žmogų yra sunku dėl žmogui natūralios (daugumoje atvejų) empatijos bei įžvalgos, moralės bei vertybių taip pat psichologinių veiksnių tokių kaip emocinis diskomfortas kuris yra jaučiamas po bei prieš vykdant tokius įsakymus. Ypatingai dideliu mastu. Žurnaluose bei dienoraščiuose iš pirmo pasaulinio karo pilna pasakojimų apie patirtą didelį emocinį ir moralinį stresą, bei karius kurie atsisakė aktyviai šaudyti į priešininkus net jeigu tai ir sukėlė riziką jiems patiems.
immortallt 2023-07-21 12:02
Em, kai žus milijonai ar milijardai žmonių, tikrai atsiras, kas už savo artimuosius bus pasiryžę pribaigti kaltininkų artimuosius ir iš esmės kaltininkų genofondą išnaikinti. Ir tikslas to, kad niekada nereikėtų panaudoti branduolinio ginklo, ir niekada nereikėtų nieko žudyti. O kai galvoji, kad žiū, gal pavyks panaudoti ir perdaug negaut atgal per galvą, tai gali žūti daugiau žmonių, nei maskolių pasaulyje priperėta. Čia jau nekalbant apie tai, kad tikimybė, kad to prireiks yra nykstamai maža.
Magnus 2023-07-21 12:51
Bet kokiu atveju yra neįmanoma užtikrinti bei įtikinti rusų oligarchų jog jų vaikai branduolinio karo atveju bus nužudyti, taip pat kaip jiems neįmanoma užtikrinti vaikų saugaus gyvenimo "po". Tik tušti žodžiai. Žiūrint iš šalies, šis konfiktas atrodo įzoliuotas bei gerai koordinuotas. Priežasčių panaudoti branduolinį ginklą yra nedaug ir panašu jog abi pusės stengiasi išvengti tokio ekstremalaus žingsnio. Europos lyderių atsargus požiūris į Ukrainą NATO sudėtyje rodo jog mes nesame pasiruošę remti Ukrainos žmogiškaisiais ištekliais bei eskaluoti konflikto ir tai suprantama. Žiurint į Rusijos veiksmus, bei dislokuotų karių kiekį, jie tiki jog ilgoje kovoje išlaikys rytinę Ukrainos teritoriją bei Krymą.
immortallt 2023-07-21 13:58
Veiksmų planas, numatyta atsakomybė, kas tai turi daryti, kaip daryti, kada daryti. Ir tai gali būti viešas planas. maskoliai tikėjo, kad paims Ukrainą per savaitę. Jų tikėjimas nieko nereiškia. Jų finansai lems labai stiprų pasikeitimą gyvenimo jų civilių ir gebėjimo įsigyti/pasigaminti karinę techniką ir amuniciją. NATO negali įsitraukti į karinį konfliktą ne ginantis. Ar aš kada sakiau, kad branduolinio ginklo panaudojimo tikimybė didelė? Aš siūlau ją dar kaip minimizuoti be jau esamų priemonių. Branduolinio ginklo panaudojimas yra ir susprogdinimas atominės.
SPeed_FANat1c 2023-07-21 22:29
tokiem kaip mes gal ir sunku zudyt. Bet yra tokiu kurie megaujas. Prigozino gauja neabejoju kad megaujas, kaliniai tokie yra.