Zelenskis stipriai prisidirbo. Tai gali turėti nemalonių pasekmių Ukrainai. WP skelbia, kas nutiko  ()

Pasak diplomatų, JAV rengėsi „sušvelninti“ NATO viršūnių susitikime Vilniuje pristatyto dokumento formuluotę, kad ji būtų mažiau palanki greitam Ukrainos įstojimui į Aljansą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kritiški Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasisakymai Šiaurės Atlanto aljanso atžvilgiu kone turėjo nemalonių pasekmių. Tai liepos 13 d., remdamasis pareigūnų žodžiais, pranešė „The Washington Post“.

Kaip pažymi vienas iš pareigūnų, Ukrainos lyderio priekaištas amerikiečių delegaciją įstūmė į „pyktį“. Pranešama, kad aukšti pareigūnai surengė neoficialias derybas, kaip Aljansas turėtų reaguoti.

Diskusijoje dalyvavę politikai teigė, kad Amerikos pusė ruošėsi „švelninti“ NATO viršūnių susitikime Vilniuje pristatytos deklaracijos formuluotę, kad ji būtų mažiau palanki greitam Ukrainos įstojimui į NATO.

„Kai kurie norėjo pašalinti „kvietimo“ paminėjimą arba rasti kitą vietą šiam žodžiui“, – sakė NATO diplomatas.

Galiausiai Amerikos ir Europos pareigūnai nusprendė nekeisti dokumento teksto. Pasak žiniasklaidos, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, taip pat Baltijos ir Vidurio Europos šalys pritarė formuluotės išsaugojimui.

„Mes nusileidome. Rezultatas buvo geriausias įmanomas“, - sakė vienas iš diplomatų.

 

Publikacijoje rašoma, kad pareigūnai išreiškė nepasitenkinimą Zelenskio tviteriu, tačiau buvo suprasta, kad šalies vadovas karo metu turi pademonstruoti, kad darys viską, kad savo žmonėms būtų kuo daugiau.

Zelenskio kritika NATO: ką pasakė prezidentas

Antradienį, liepos 11 d., Ukrainos prezidentas socialiniuose tinkluose paskelbė įrašą, kuriame kritikavo NATO dėl vangios Ukrainos narystės pozicios, Aljanso poziciją pavadinęs „precedento neturinčia“ ir „absurdiška“.

 

Ukrainos vadovas pranešė apie ketinimą aptarti šį klausimą viršūnių susitikime Vilniuje, sakydamas, kad „neapibrėžtumas yra silpnybė“.

Žurnalistų teigimu, Volodymyro Zelenskio postas supykdė kai kuriuos NATO šalių lyderius. Buvo pranešta, kad Ukrainos prezidentui buvo patarta „atvėsti“ ir pažvelgti į naują karinės pagalbos paketą.

Emmanuelis Macronas taip pat pakomentavo Volodymyro Zelenskio pareiškimą. Pasak Prancūzijos prezidento, Ukrainos lyderio reikalavimai yra „teisingi“, nes jis karo sąlygomis gina savo šalies suverenitetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(7)
(65)

Komentarai ()