„Tai ne generolai.“ Skelbiama netikėta žinia, kas stovėjo už Prigožino maišto. Supergalinga jėga  ()

Rusijos politikas, opozicionierius Garis Kasparovas įvardijo tikrąją Prigožino maišto priežastį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jevgenijus Prigožinas ir jo „Wagner“ yra ginklas labai įtakingų Rusijos Federacijos jėgų rankose. Kariniu maištu jie pademonstravo Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui, kad yra itin nepatenkinti jo vykdoma politika.

Tokią nuomonę išsakė žinomas Rusijos politikas, opozicionierius Garis Kasparovas.

Jis įsitikinęs, kad maištas yra vidinių politinių susirėmimų Kremliuje atspindys, o ne Prigožino iniciatyva. Taip vidinis ratas Putinui pademonstravo, kad būtina apriboti karą prieš Ukrainą, kuris skaudžiai pažeidžia jų verslo interesus.

„Nežinau, kas stovėjo už Prigožino, bet tai ne generolai. Tai kažkas iš vidinio rato. Jie nepatenkinti tuo, kas vyksta Ukrainoje. Ne dėl to, kad ten žudomi žmonės, jiems tai nesvarbu, (...) karas vyksta ne ta linkme. Jis dar neprarastas, bet apskritai ritasi žemyn... Šie žmonės įpratę kontroliuoti didžiulius pinigų srautus, o sankcijos ir visa tai juos užklupo. Visa tai – pristatymas Putinui, kad iš tikrųjų viskas klostosi ne taip“, – sakė Kasparovas.

Situaciją, kurioje atsidūrė Putinas ir Rusija, jis apibūdino kaip cugcvangą – kiekvienas naujas žingsnis tik pablogina situaciją.

„Putinas traukia Rusiją, Rusija prirakinta prie jo. Putinas ritasi žemyn, o už jo ritasi visa šalis“, – pabrėžė opozicionierius.

Pažymėtina, kad panašų pareiškimą padarė Rusijos žmogaus teisių aktyvistas ir Gulagu.net įkūrėjas Vladimiras Osečkinas. Jis įsitikinęs, kad Prigožino maištas yra vienas iš Rusijos Federacijoje pradėto valdžios pasikeitimo ženklų. Pasak eksperto, diktatorius netrukus bus nušalintas ir dėl visų „specialiosios operacijos“ pasekmių kaltė bus suversta jam.

 

Netiesioginiai įrodymai, kad už maišto stovi Kremliaus „elitas“, gali būti visos šios istorijos rezultatas. Putinas nesugebėjo nubausti sukilėlių ir, pažeisdamas įstatymus, viešai nurodė baudžiamąją bylą dėl sukilimo fakto nutraukti. Ši istorija paveikė ir jo galią, ir įvaizdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(3)
(73)

Komentarai ()