[ŽT] „Spec. pajėgos saugo generolus. Kuriami slapti kalėjimai.“ Rusijoje vyksta kažkas neįtikėtino  ()

Rusijoje prasideda kariuomenės ir jėgos struktūrų vadovybės valymas, kuriami slapti kalėjimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po „Wagner“ sukilimo Kremlius griebėsi plataus masto represijų šalies kariuomenės ir teisėsaugos institucijų vadovybėje. Maskvos srityje kuriami aukštų pareigūnų kalėjimai, teigia įtakingas Rusijos šaltinis VČK-OGPU, kurio specializacija – nutekėjusios informacijos viešinimas. VČK-OGPU siejamas su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.

„Pastaruoju metu Maskvos srityje buvo sukurti keli slapti sulaikymo centrai, skirti aukšto rango Gynybos ministerijos, Rusijos federalinės saugumo tarnybos ir daugybės kitų institucijų pareigūnams (daugiausia generolams) laikyti. Tardymo kambariai tikrai yra prie kamerų, o specialiųjų pajėgų kariai saugo aukšto rango kalinius“, – teigia „VČK-OGPU“.

Puslapis tikina, kad žino apie tris tokius slaptus kalėjimus. Vienas iš jų, VČK-OGPU teigimu, yra viename iš 2-ojo Vakarų apygardos karo teismo pastatų Maskvoje - jis galėjo būti sukurtas dar 2022 metais.

 

VČK-OGPU tai nustatė pagal viešas sutartis - buvo renovuojamas pastato rūsys, įrengiami neaiškūs kambariai, izoliacija.

Tikriausiai viename iš tokių slaptų kalėjimų yra Rusijos generolas Sergejus Surovikinas. Po birželio pabaigoje įvykusio „Wagner“ maišto jis taip ir nepasirodė viešumoje. Sklando gandai, kad Surovikinas buvo suimtas, įtariamas bendrininkavimu su sukilėliais. Jis iš tikrųjų anksčiau buvo artimas Prigožinui.

(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: