„Paimtų į gynybos žiedą, ir kad nė uodas nepralįstų.“ Skelbiama didelė Ukrainos problema  ()

Pasak karinių oro pajėgų atstovo Jurijaus Ihnato, įvairios oro gynybos sistemos yra įsikūrusios sostinės pakraščiuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro gynybos sistemų nepakanka, kad būtų galima nedelsiant numušti visas Rusijos raketas ir dronus. Dažnai oro taikiniai naikinami tiesiai virš miestų teritorijos, kur yra geriau išdėstyta oro gynybos sistema. Tai teletono eteryje pranešė Ukrainos oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Jurijaus Ihnato teigimu, jei oro gynybos technika bus perkelta toliau iš apgyvendintų vietovių, okupantams bus lengviau nustatyti oro gynybos spragas.

Pranešėjas pažymėjo, kad ne kartą atsakinėjo į klausimus, kodėl priešo raketos ir dronai nesunaikinamos prieš patenkant į miestų oro erdvę.

„Reikia pakartoti, kad žmonės suprastų, kaip šiandien kuriama valstybės oro gynyba. <...> Oro gynybos priemonės yra skirtingos: yra vidutinio nuotolio, trumpojo nuotolio, naikintuvai, mobiliosios ugnies grupės“, – sakė jis.

Pranešėjas taip pat pridūrė, kad to, ką pateikė partneriai, net ir derinant su sovietinio stiliaus technika, kurią naudoja ir ginkluotosios pajėgos, neužtenka, kad „Ukrainą paimtų į oro gynybos žiedą, ir kad nė uodas nepralįstų – tai neįmanoma“.

 

„Paimkime Kyjivą. Įvairios oro gynybos sistemos išsidėsčiusios sostinės pakraščiuose. Toliau mobilios ugnies grupės išsidėsčiusios beveik visoje Ukrainoje. Naikintuvai taip pat dirba ten, kur nėra galimybės pataikyti į vieną ar kitą taikinį“, – pažymėjo jis.

Miestai saugomi, kad juos būtų galima paimti į žiedą. Oro gynybos sistemos išdėstomos arti viena kitos, kad būtų galima pataikyti į vieną ar kitą oro taikinį.

„Jei jie bus išdėstyti toliau, priešas pasinaudos trūkumais“, – aiškino pranešėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()