„Pra@#@# didžiausią ginkluotą grupę Europoje.“ Arestovičius skelbia galingą pamoką Ukrainai  ()

Oleksijus Arestovičius mano, kad Ukrainai santykiuose su Vakarais reikia apeliuoti ne į emocijas, o į realybę: ekonomiką, kariuomenę, amuniciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Santykiuose su Vakarais Ukrainai reikia atsisveikinti su iliuzijomis ir nustoti apeliuoti į emocijas - reikia apeliuoti į tikrąją galią: ekonominę, informacinę, diplomatinę, karinę, mano karo ekspertas, buvęs Ukrainos prezidentūros kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Reikia padėti skaičiuotuvą tarp mūsų ir amerikiečių ir sudaryti realius susitarimus, kad jie visiškai susidomėtų Ukraina“, – mano Arestovičius. „Turime su jais apie ką kalbėtis: titaną, litį ir daugelį kitų dalykų. Ir realu tai daryti taip, kad jie gyvybiškai ir savo pinigais būtų suinteresuoti Ukrainos gerove. Tada pagal užmegztų dvišalių ryšių principą turėsime efektą ne dėl emocijų, didvyriškumo, aiškinimo, kad mūsų kariai miršta ir vaikai po bombomis, o dėl realios naudos. Jie tikrai taip supranta.“

Arestovičius mano, kad pagrindinė Ukrainos klaida buvo tai, kad ji nesekėme lenkų ir turkų keliais.

 

1990 metais Lenkija niekuo negalėjo lygintis su Ukraina. Lenkai ėjo pas mus geležies. O Turkija daugeliu atžvilgių atsiliko net pagal ginkluotąsias pajėgas. Turėjome didžiausią ginkluotą grupę Europoje. Iš esmės viską pra@#@# patys. Tai yra pagrindinė pamoka, kurią turime išmokti. Tada mes įgausime Lenkijos ir Turkijos stiprybę, tada galėsime kitaip kalbėtis su sąjungininkais apie mūsų užsienio politikos tikslus ir jų politiką mūsų atžvilgiu“ – pažymėjo ekspertas.

(135)
(6)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: