"Google" nusprendė nebenaudoti "Windows"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-06-02 16:32
Paprastai laikausi nuošalį linux vs kitos OS, nes nesu programeris a itin reiklus vartotojas, bet ši diskusija privertė kaip reikiant pradėti juoktis. Na rimtai, kam eiliniui žmogui "inžinerinės žinios", "nemažas IT išmanymas", "turėjimas pažinčių su linux bendruomene" ir t.t.? Juk jeigu noriu žaisti žaidimus, man jie turi eiti ir jokių bet. Noriu pasijungti internetą ir aš nenorių jokių bet. Noriu kad nusipirkus tarkim spausdintuvą jis veiktu ir nebūtu jokių bet.... Va ties šituo diskusija ir baigiasi, Windows maksimaliu taškų skirtumu suduoda Linuxsus r išeina kaip nugalėtojas. Yra tai os virusų ar nėra, koks eiliniam vartotojui skirtumas? Na kas iš to jog yra gerų emuliatorių(kam po velniais kažką emuliuoti)? Kas iš to jog kažkas geresnis serveriams? EILINIS PC NAUDOTOJAS PIRMIAUSIAI ŽIŪRI PATOGUMO, O TIK PASKUI JAM RŪPI "BONUSAI"(tie su virusiukais, serveriukais ir t.t.). Taigi, kam čia linuxsistai putojatės? Gal geriau eikit ir dirbkit bei padirbkit kad tie linuxsai galų gale taptu patogūs PAPRASTIEMS vartotojams, kurie visai neturi noro knistis kaskart ieškant kodėl tas neveikia ar anas.
AirDog 2010-06-02 17:02
Keletas žodžių tiems kurie šaiposi iš žaidėjų - windows vartotojų: Linux užkariaus rinką tik tada kada nix`ų bendruomenė supras, kad žaidimai padeda užauginti naują vartotojų kartą. Kol kas, Linux kaip šeimos kompiuterio OS, įžiūrima tik per rožinius akinius. Namų vartotojai tai ta pilkoji masė, banda ar patrankų mėsa, vadinkit kaip norit, kuri pramina kelią į populiarumą.
Atavar 2010-06-02 17:06
Na destyk destyk, kad U/L populiariausias OS'as
Jusc 2010-06-02 17:06
Kodėl naudoju Linux'us(Ubuntu), o ne Windowsus. Prisipažinsiu, labai ilgai naudojau windowsus ir perėjimas ant linuxų buvo itin skaudus ir sunkus, dar dabar ne viską susigaudau, bet kai retkarčiais pasijungiu windowsus (mokyklos reikalais) tai pamatau, kad žymiai patogesnis yra ubuntu, lengviau atspeti kur reikiamas dalykas yra. O šiaip pagrindinės priežąstys kodėl perėjau, tai yra, kad įsirašęs ubuntu tu gauni visą paketą reikalingą darbui nemokamai. Dabar kurie nauduojatės windowsais prisipažinkit, ar dažnas turit legalią windowsų, office, photoshop ar kitos programos versiją? Pirmą kartą perėjus ant linuxų uztrukau porą valandų kol sutvarkiau visą kompą, kol sutvarkiau garsą, belaidį ir panašiai, bet iš tiesų nebuvo sunku, nes lygtais pirmas paieškos "Ubuntu install 'kompo pavadinimas'" buvo visas detalus gidas kaip surašyti ir kokios bėdos gali iškilti. Dabar įsirašant naujausią versiją nebebuvo absoliučiai jokių bėdų, viskas veikė tiesiog out of the box. Vienintelis mano matomas linuxų minusas, tai žaidimai, kadangi aš pats nelabai mėgėjas juos lošti tai man bėdų nesukeliai, bet šiaip yra gerų emuliatorių, ir kokias programas esu per juos bandęs rašyti, tai praktiškai visas veiksmas vykdavo kaip ir windozėse. Apie saugumą tai net nešnekėsiu, nes ir taip jau aišku viskas P.S. Terminalo beveik nėra tekę naudotis ir dar net nemoku juo naudotis, tiesiog kai iškyla bėda arba būna paprastas sprendimo būdas arba googlė iškart pateikia sprendimo būda ir tiesiog copy paste į terminalą ir viskas sutvarkyta
KeepGoing 2010-06-02 17:07
Arns ir visi kiti, kai pirksit windowsus ir kiekvieną jų mokamą programą bei žaidimus ir vistiek sakysit, kad win visomis prasmėmis geriau nei linux, tada patikėsiu. Kolkas užsičiaupkit ir klausykit ką protingi žmonės šneka.
Alchi 2010-06-02 17:12
Aš kaip paprastas vartotojas, kuris dar nelabai ilgai su Ubuntu žaidžia, galiu pasakyti, kad taip, palyginus su Windows jie yra sudėtingesni. Tam tikrais aspektais. Wireless ypatingai. Kiek ten knistis reikia... Tokie paprasti dalykai, kurie ant windows veikia, pas Linuxą yra problema. Bet kiek pastebėjau, tai nėra Linuxo problema, o pačių gamintojų. Norint kad wireless veiktų, reikia instaliuoti windows driverius... Atsiprašau? Kodėl gamintojas negali pateikti veikiančių Linux driverių? Kadangi Linux yra nemokami, naivu tikėtis, kad bendruomenė sukurs visiems veikiančius driverius. Čia patys hardware gamintojai turėtų rūpintis suderinamumu su Linuxais. Bet aišku lengviausia yra rasti kaltus, o sunkiausia rasti sprendimą. Šeip priekaištų linux per daug neturiu. Wireless ir kažkokia fignia pas mane dedasi su vaizdo plokšte. Ai ir dar muzikos playerio patogaus nerandu O visa kita čiki. Daug smagesni už windows. Ir dar. Linuxo bendruomenė galėtų būti mažiau pasikėlus
loggo 2010-06-02 17:27
Turiu du kompus, stacionarų ir nešiojama - abiejuose legalūs Windows ir Office (nešiojamuose kompuose jau būna įdiegta legali OS, taip kad net rinktis nėra iš ko). Ir ką? Patenkintas. Atsimenu, paskutinį kartą OS perrašinėjau prieš dvejus metus (stacionariam kompui, Win XP), nuo to laiko puikiai veikia, gal porą kartų buvo užlūžęs (bet čia manau labiau su hardware susiję... kompui beveik ketveri). Tas pats Ofisas, jei tik paieškosi kokios akcijos, irgi nebrangiai kainuoja. Būna, rugsėji pardavinėja už 150Lt Office su TRIMIS licencijomis (tai gaunasi 50Lt kompui), ir gauni viską, ko paprastam žmogui reikia: Word, Powerpoint, Excel. Bet jo, labai ne į temą pokalbis
Arns 2010-06-02 17:31
oi oi, prakalbo karabasas barabasas Nežinojai, kad ne vien linuxs turi nemokamas alternatyvas? Kad ir windowsams tiek antivirusinių, tiek piešimo, nuotraukų redagavimo(iš vis, dažnai su kokiu skeneriu ar multifunkciniu aparatu gauni), muzikos grojimo, naršyklių ir t.t. Va kam reikia visų autocap, photoshop kitas reikalas, bet pala, ant linuxs jie veikia? Taigi, tik parodei jog žmonės susidėję su Linuxs įgauna IT išmanymo, bet praranda: sveiką mąstymą, mokėjimą bendrauti, pripažinti jog jie gali klysti. Tęsti?
Epsilon 2010-06-02 17:33
Amžina kova ir nesibaigiantys ginčai Padarytų dar kas kokią naują OS, kuri nušluostytų nosį ir windows, ir Linux...
stiklas 2010-06-02 18:08
jo, jeigu tik tema bent kiek į OS pusę - komentaruose iškart let the war begin - MS vs Linux
werafonas 2010-06-02 18:42
VLC media player rekomenduočiau 8)
Jusc 2010-06-02 18:43
Tik prasideda war MS vs Linux iškart visokie whiner'iai i sceną braunas, kad vėl prasidėjo karas MS vs Linux
KeeperMustDie 2010-06-02 18:56
Galvoju, kad jei naudociau linux pastoviai, tai vietoj to, kad varyti ant kitu OS parasyciau pvz normalu video playeri linuxams. Nes koks VLC tai vienas blogesniu playeriu ant Windows'u(argumentuoju: esu atlikes kelis testus su skirtingais playeriais, paaiskejo, kad geriausias playeris pagal nutylejima(is megintu) yra... Windows media player - jo kokybe palyginti su kitais playeriais ant skirtingu filmu buvo geriausia, labai malonus akiai ir pakankamai patogus naudoti, taciau jis turi labai rimtu problemu su garso takeliais ir kartais su titrais, todel kekvienam vartotojui reikia tureti ir Classic playeri, VLC tuo tarpu pasirode labai prastai - labai zema vaizdo kokybe, siaubingas dizainas ir labai nepatogus valdymas, aisku turi kelis pliusus(pvz galimybe pasidaryti garsa virs 100%), cia aisku testavau apskaiciaves click and watch, galbut kazkokius stebuklu galima isspausti is VLC(tik galbut, nieko ten gero nepastebejau), bet is esmes tai ne toks playeris kuris turetu buti laikomas geriausiu playeriu linuxuose).
algirdasx 2010-06-02 19:04
Na nezinau. Linux naudoju tik kaip serverine OS. Visam kitam manes linux'ai netenkina, nes yra aiskus atsilikimas ir man vienodai rodo ar ten mokamos programos ar ne. Jei yra budas kaip apeiti tai ir reik apeiti. Jei kam patinka, tai gali metyt pinigus;p
šakės 2010-06-02 19:11
ohh, flamewar! Gerai, griaunam ir kuriam stereotipus! Nuo savęs noriu pridėt, jog po poros metų su ubuntu prie windows tikrai negrįšiu. Kai įpratau, per daug viskas patogu. Aišku ubuntu nėra tobula os, tačiau ir windows į šį titulą tikrai negali pretenduoti. Į temą: jau dabar beveik pusė google darbuotojų naudoja modifikuotą ubuntu distribuciją goobuntu (http://www.nytimes.com/2009/01/11/busin ... &th&emc=th)
algirdasx 2010-06-02 19:16
O gal gali pavardint kokias programas naudoji? Tiek is eiliniu, tiek specializuotu. Del googlo tai viskas aisku. Negi butu protinga moketi milijonus savo konkurentam
Siguas 2010-06-02 19:18
Na perskaiciau komentarus ir as isikisiu Visa laika buvau Windows slininkas, nors naudojau retkarciais ir Linux. Dabar jau perejau i linux puse. Nebuvo su linuxais ir anksciau problemu, na reikedavo pavargti kol susitvarkysi ir viskas. Dabar kai reikia pasirinkti ijungus kompa tarp win 7U ir ubuntu 10.04 renkuosi Ubuntu. Kai pasijungiau routeri kazko win labai ilgai kraunasi, o Ubuntu kelios sekundes ir jau yra internetas. Be to, pagrindines programas VLC, Firefox, Skype ir t.t. naudoju su abiem OS. Jei ko reikia is Windowsinio softo paleidziu per PlayOnlinux. Juntasi kad Ubuntu geriau veikia ant greicio, nes nereikia antivirusiniu, antispaeware, ugnesieniu. Tiesa vaikai renkasi Windows, nes jie zaidzia savo zaidimus.
KeeperMustDie 2010-06-02 19:23
šakės 2010-06-02 19:25
Mano dažnai naudojamos bendros paskirties programos: naršyklė - chrome skaipas - skype torrentai - deluge ofisas - open office muzikai - rythmbox (galima ir geresnių rast, bet man veikia gerai ir užtenka) video - vlc programavimo ide (programeris esu) - netbeans, eclipse ir monodevelop užrašam - tomboy (įpratau, nebegaliu nesinaudot) toliau nežinau, ar verta man pradėt vardint tokius dalykus, kaip uml braižymo įrankiai ir panašiai.
KeeperMustDie 2010-06-02 19:27
Va va, keista kad zmones pamirsta jog OpenOffice, neatbeans,eclipse ir t.t. veikia ne tik ant linux ir kazkodel tai traktuoja kaip linux featursus. Parasyk ka UML'ui naudoji, kazkaip ieskojau viena karta ant linux bet taip nieko gero ir neradau.