Kodinis žodis „viskis“. Žiniasklaida sužinojo, kaip JK ministras skrido į Maskvą ir susitiko su Šoigu  ()

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius ginklų sistemas, kurias JK tiekia Ukrainai, vadino gėrimų partijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida sužinojo, kaip O. Reznikovas ir B. Wallace'as diskutavo apie ginklų tiekimą. Prieš karą, per telefoninę diskusiją apie Jungtinės Karalystės ginklų tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms B. Wallace'as vartojo kodinius žodžius. Visų pirma, Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos vadovas į Ukrainą atsiųstas ginklų sistemas vadino viskio prekiniais ženklais, rašo „The Times“.

„Aš ką tik pasirinkau viskį. Taigi, „Nlaw“ buvo „Glenfiddich“, o priešlaivinės raketos „Harpoon“ – „Islay“. Aš O. Reznikovui  siunčiau žinutes: „Turime tau truputį viskio“ arba „viskis yra pakeliui“, - prisimena vadovas. B. Wallace'as taip pat papasakojo, kaip Rusijos invazijos į Ukrainą išvakarėse jis skrido į Maskvą ir susitiko su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu. To susitikimo metu Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos vadovas padovanojo S. Šoigu butelį viskio.

 

„Tai buvo toks pokštas, jis nežinojo, ką tai reiškia“, – sakė B. Wallace'as. Medžiagoje pažymima, kad „Nlaw“ prieštankinės sistemos suvaidino didelį vaidmenį karo pradžioje ir padėjo Ukrainos armijai sustabdyti Rusijos puolimą.

Liepos 15 d. B. Wallace'as patvirtino, kad pasitrauks iš Jungtinės Karalystės gynybos ministro pareigų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: