„Įsakyta likviduoti „Wagner“. Skelbiamas Putino įsakymas. Ką daro kariuomenė  ()

Anot Rusijos žurnalistų, sprendimą likviduoti „vagneriečius“ priėmė asmeniškai Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožino „Wagner“ nustojo egzistuoti. Apie tai savo „Telegram“ kanale praneša Rusijos žiniasklaidos projektas „Mes galime paaiškinti“, remdamasis keturiais Putino administracijai ir „Wagner“ artimais šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, sprendimą likviduoti „vagneriečius“ asmeniškai priėmė Rusijos Federacijos prezidentas.

Kitas rosZMI šaltinis patvirtino, kad keli tūkstančiai kovotojų paliko Molkino karinį poligoną Krasnodaro krašte, kur buvo pagrindinė „Wagner“ bazė.

Dabar Rusijos Federacijos valdžia neva „dalinasi“ Prigožino palikimu, samdiniams siūlo pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija ir dauguma sutinka.

Pasak vieno samdinio, kuris dalinyje kovoja apie penkerius metus, pas Jevgenijų Prigožiną liko tik „labiausiai patyrę pėstininkai“, kurių Rusijos Federacijos Gynybos ministras Šoigu nesiruošia priimti po savo sparnu.

Žurnalistai taip pat praneša, kad įdarbinimas į „Wagner“ gretas Rusijos Federacijoje buvo sustabdytas. Dauguma įmonės telefonų numerių, skirtų naujų darbuotojų samdymui, arba nepasiekiami, arba skamba pranešimas „laukiama ryšio su operatoriumi“, tačiau po 5 minučių ryšys nutrūksta.

 

Soc. tinklo VK grupės, skirtos verbavimui, buvo užblokuotos „Generalinės prokuratūros prašymu“.

Keli šimtai „Wagner“ kovotojų yra Baltarusijoje, tačiau jie praktiškai nuginkluoti, nes didžioji technikos dalis buvo perduota Rusijos Federacijos gynybos ministerijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(7)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()