Būtų drebėjusi visa Europa. Lenkijoje atskleistas didžiulis Rusijos sąmokslas  (2)

Lenkijoje buvo atskleistas Rusijos agentų tinklas, planavęs sabotažą geležinkeliuose prieš traukinius, vykstančius į Ukrainą su ginklais ir humanitarine pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Gazeta Polska“.

Kaip rašo leidinys, tarp 66 bylos tomų buvo aprašyti planai susprogdinti į Ukrainą vykstančius traukinius. Visų pirma, tiesioginio tokių išpuolių vykdymo rizika paskatino Lenkijos specialiąsias tarnybas pradėti areštus.

„Išpuolių rizika buvo didelė“, – sakė su bylos medžiaga susipažinęs anoniminis pašnekovas.

Žurnalistai taip pat sužinojo, kad Rusijos agentų tinklas buvo gana „šviežias“, jis buvo sukurtas šių metų pradžioje. Agentai instrukcijas gaudavo tiesiai iš Rusijos, o už užduočių atlikimą atsiskaitydavo kriptovaliuta.

Kaip pažymi leidinys, atskleistas agentų tinklas laikomas didžiausiu tokio pobūdžio šiuolaikinėje Lenkijos istorijoje.

Rusijos šnipai Lenkijoje

 

Neseniai Lenkijoje buvo sulaikytas Rusijos agentas, kuris šalyje stebėjo karinius objektus ir jūrų uostus. Pasak Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministro Mariuszo Kaminskio, tai buvo 15-as asmuo, sulaikytas atliekant tyrimą prieš šnipinėjimo tinklą.

Pirmieji Rusijos šnipų areštai įvyko kovo viduryje. Dėl jų aktyvumo geležinkelio bėgiuose ir šalies ypatingos svarbos infrastruktūros objektuose buvo įvestas padidinto budrumo režimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(1)
(122)

Komentarai (2)