[ŽT] Situacija arti sprogimo. Skelbiama, kas plaukia į Ukrainą (Foto)  (1)

Visi laivai plaukia į Izmailo uostą prie sienos su Rumunija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitraukusi iš grūdų sandorio Rusija grasina paskandinti krovininius laivus, plaukiančius į Ukrainos Juodosios jūros uostus. Rusijos gynybos ministerija tvirtina, kad nuo liepos 20 d. 00:00 tokius laivus Kremlius laikys „potencialiais karinių krovinių vežėjais“.

Vokiečių leidinio BILD karo stebėtojas Julianas Repke pažymi, kad šiuo metu Juodojoje jūroje yra keli laivai, kurie plaukia į Ukrainą. Visi jie eina Izmailo uosto, esančio pasienyje su Rumunija, kryptimi. Tarp jų, visų pirma, krovininis laivas „Alfa Star“ su Kamerūno vėliava.

Analitikas pridūrė, kad iki šiol Rusijos kariai nesmūgiavo Izmailui ir apylinkėms.

Tuo tarpu Ukrainos žemės ūkio ministras Mykola Solskis sakė, kad praėjusią naktį Rusija sunaikino 60 000 tonų grūdų, smūgiuodama į Odesos srities Čornomorsko uosto infrastruktūrą. Šiuos grūdus į didelio tonažo laivą planuota krauti ir grūdų koridoriumi išsiųsti dar prieš du mėnesius.

 

Ministro teigimu, jei Ukrainai nepavyks eksportuoti maisto, pasaulio ekonomika patirs smūgį, ypač kils grūdų, miltų, mėsos kainos, o skurdžiausių šalių gyventojai atsidurs ant išlikimo slenksčio.

Savo ruožtu valstybės vadovas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad reikia aprūpinti Ukrainą modernesnėmis oro gynybos sistemomis, kad būtų apsaugota strateginė infrastruktūra, įskaitant tą, kuri užtikrina žemės ūkio produktų eksportą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(192)
(11)
(181)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: