„Užimti 2 kaimai. Rusija netenka 20 000-30 000 karių.“ Skelbiami košmariški nuostoliai (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos radikaliai pakeitė taktiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po pirmųjų kontrpuolimo dienų Ukrainos ginkluotosios pajėgos radikaliai pakeitė taktiką ir atmetė JAV ir Vakarų šalių rekomendacijas, pereidamos prie atsargaus veržimosi į fronto liniją. Štai kodėl kntrpuolimo greitis sumažėjo, tačiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų efektyvumas vis dar yra reikšmingas.

Tai pareiškė įtakingas austrų karo ekspertas Tomas Cooperis.

Anot jo, Ukraina turi labai rimtą pažangą fronte, turint omenyje plačius minų laukus – tai lėta, bet labai sisteminga. Tuo pat metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų strateginis planas dabartinėmis sąlygomis buvo pasirinktas optimaliai.

Sulėtinę veržimosi tempą ukrainiečiai Rusijos kariuomenei ir toliau daro didelius nuostolius, per mėnesį žūva apie 20-30 tūkst. karių. Anot jo, ukrainiečių nuostoliai daug mažesni. Tuo pačiu metu Rusijos kariuomenė gauna mažiau mobilizuotųjų karių, nei praranda fronte. Rusijos kariuomenė nebepajėgi parengti daugiau nei 25 000 karių.

Ukrainiečiai prieš 4–5 dienas įžengė į Staromajorskę ir Urožainę. Rusai nuolat puola, tačiau Ukrainos generalinis štabas yra atsargus ir dar neskelbia, kad užėmė šiuos kaimus, nes dar iki galo jų nekontroliuoja. Rusijos kareiviams ten nepakeliamos sąlygos, daug jų žūsta apkasuose. Dabar jiems nutrauktos tiekimo linijos. Ukrainiečiai elgiasi lėtai ir atsargiai. Viskas aiškiai suplanuota ir organizuota – jie veržiasi naktį, pamažu išvalo teritoriją ir puola rusus. Su tokiu požiūriu ukrainiečiai turi didžiulį pranašumą, nes jei paimsi vieną ukrainiečių batalioną ir pastatysi juos prieš vieną rusų batalioną, tai nesunkiai laimėsi. Dvi problemos – minų laukai ir Rusijos sraigtasparniai, šaudantys prieštankinėmis raketomis į šarvuočius.  Ukraina vis dar turi daugiau ginklų (ačiū Vakarams – red.). Užteks visiems rusams“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(144)
(6)
(138)

Komentarai ()

Susijusios žymos: