„Užsakys brangų žudiką, kuris užvers Putiną pusryčiams“  (1)

Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas sulaukė pažeminimo ir nepaprasto smūgio įvaizdžiui. Tas, kuris kažkada gąsdino visą pasaulį, dabar bijo išvykti į užsienį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas Aleksejus Košelis pažymėjo, kad Putinas yra izoliuotas nuo pasaulio, atstumtasis. „Ar tai turės įtakos Putino įvaizdžiui Rusijos viduje? Ne, propaganda ten veikia. Ar tai paveiks Rusijos elitą? Žinoma, kad taip. Putinu vis labiau nusivils ir karinė vadovybė, ir verslo struktūros, ir autoritetingi rusai“, – sakė politologas.

Deja, šis nusivylimas nesukels protestų bangos, tačiau nepasitenkinimas turės kumuliacinį poveikį. Košelis neatmeta, kad sulauksime Kremliaus rūmų perversmo, tačiau šį tašką reikia pasiekti. „Nemanau, kad kas nors užsakys brangų smogikų, kuris užverstų Putiną pusryčiams, bet tai kaupsis. Tikiuosi, kad tai bus artimiausiu metu, nors kol kas nematau optimizmo artimiausioje ateityje“, – pažymėjo politologas.

Po istorijos su Prigožinu visi pamatė, kad perversmas ar perversmo bandymas Rusijoje gali baigtis be bausmės. Jei nepasitenkinimas kaupsis, tokių perversmų tikimybė padidės.

 

Kelionė į viršūnių susitikimą Pietų Afrikoje būtų rizika Putino gyvybei. Jam tektų išlįsti iš bunkerio, rizikuoti būti surakintam antrankiais.

„Galų gale, baimė suveikė. Tokia gili gyvuliška baimė. Putinas yra padaras, kuris bijo visko. Ateityje diktatorius yra pasmerktas gyventi baimėje ir jam bus uždrausta keliauti visą likusį gyvenimą“, - pabrėžė Košelis.

(48)
(2)
(46)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: