„Tai gali būti didelis žaidimas.“ Baltarusijoje pajudėjo „Wagner“. Gali būti Minsko puolimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Senas kareivis 2023-07-22 11:20
Sveiki, vyrai. Peržiūrėjau reportažą. Mane kamuoja negera nuojauta. Tie šunsnukiai lįs į Lietuvą ir Lenkiją. Logiškai mąstant: už plakatą ,,Karui ne" ruskyne skiriamos baudos ir bausmės. O prigožinas surengė maištą, bet vagneriečiams lyg ir nieko nenutiko. Oi laukia karšta vasarėlė:(
Benediktas 2023-07-24 08:38
Panašu, kad tokiu būdu bandys nukreipti dėmesį nuo nesėkmių Ukrainoje. Ir taip gali būti provokacijų ir ginkluoto susidūrimo. Su lenkais arba su mumis. Nėra juokai.
immortallt 2023-07-24 08:54
Baikime spangti. Vagneriečių likę <15k viso buvo. Dalis jų išsiųsta į frontą, tai max 10k jų gali būti Baltarusijoje. Iš kurių atimta visa sunkioji ginkluotė, didžioji dalis ir lengvosios. Baltarusijoje karinės technikos likę labai mažai - viskas išvežta maskolių. Rovimasis prieš NATO, baigtųsi jiems labai greitu sunaikinimu. Su 10k susitvarkyti užtektų pajėgumų esančių Lietuvoje. O lenkai tikrai prisijungtų.
Benediktas 2023-07-24 09:09
Niekas tuo neabejoja, bet reikia ruoštis blogiausiam. Nes jei įvyktų, tai būtų karas su visom pasekmėm. Vistiek įeitų įšalį, sugraiutų daug, mirtų žmonės. Ir jie gali nebūti Lietuvoje, kol juos sunaikintų juos visus: gautų py*dako nuo NATO ir sulystų didžioji dalis atgal į Baltarusiją.
immortallt 2023-07-24 09:10
Tai visada ruošiamasi. Tam ir yra pratybos.
Benediktas 2023-07-24 09:11
Tai žinau, kad ruošiamasi. Bet negalima atmesti tokių įvykių mums patiems, ne kariams. Tu sakai, kad tai vos - negali būti. Ruoštis mums tai turiu omenyje, bent morališkai pradžioje, kad visko gali būti. Kariuomenė, tai savaime suprantama, tam ruošiasi.
immortallt 2023-07-24 10:12
Viskas gali įvykti, bet jiems tai būtų savižudybė ir toks "konfliktas" ilgai nesitęstų.
Benediktas 2023-07-24 10:20
Taip, ilgai nesitęstų. Kodėl savižudybė? Įsiveržtų ir paskui vėl sulystų į Baltarusiją. Negi manai, kad dėl to NATO, kariaus Baltarusijoje, kol sunaikins visus Wagner? Tai tada jau teks apsispresti ir kariauti ir su Rusija tuo pačiu iš rimtųjų. Galvoji Wagner nera žmoniu, kurie noretu pakariauti su NATO? Yra zmoniu, kur tik tai ir moka daryti geriausiai, kito darbo nedirbtu.
immortallt 2023-07-24 11:33
Tai ko jie čia įlįstų, kad negavus atgal iš karto pabėgtų? Niekada neturėjau omeny, kad visus iki vieno asmenis. Kaip organizaciją/maskolių kariuomenės dalį svarbu sunaikinti. Aišku nesivytų į Baltarusijos pusę. Eilinių gal ir yra, bet vadukai turėtų suprasti, kad jie tiesiog pabaigs kur nors griovyje gyvenimą, jei ne nuo NATO, tai nuo maskolių dabartinės valdžios, kad galus užrišt.
kukulis4 2023-07-24 11:38
Benediktai, ka tu bandai irodyt? Nelabai suprantu. Ar tau atrodo, kad 5-15 tukstanciu kariu grupei yra imanoma taip paprastai ir netiketai perlipt per tvora, pakariaut su NATO armija ir spakainiai gryzt atgal? Tokia avantiura, ypac be sunkiosios ginkluotes, yra bilietas i viena puse. Nebent tikslas butu perejus siena padegt pirma pasitaikiusi kluona, ir tada iskart pyzdint atgal. Hipotetines karines agresijos is Baltarusijos atveju, net jeigu nato ir nusprestu truputi prevenciskai atskalbt Baltarusija, is ruskiu reakcija butu isimtinai tik zodine.
Benediktas 2023-07-24 13:09
Aš manau, kad butent toks tikslas - eskaluoti konfliktą į konfliktą su NATO ir po to siūlyti derėtis. Atiduokit Krymą, o jei ne ne, tai išves kariuomenės iš Ukrainos ir rengs treniruotes prie Baltijos šalių pvz. arba atves dali iš Ukrainos. Tada neužteks tik mūsų kariuomenės, NATO pastoviai tures laikyti daug kariu Baltijos valstybėse.
immortallt 2023-07-24 13:12
Em, maskoliams Ukrainos nepavyko paimti, tiesioginis grasinimas NATO/Baltijos šalims - vien dėl demonstracijos atgabens JAV lėktūvnešį su visa palyda bei pilna karinė Kaliningrado blokada ir baigtųsi gąsdinimai. Esmė ta, kad maskoliai nėra vieninteliai apie kuriuos galvojama šiame kariniame konflikte. Nusileidimas maskoliams yra žalia šviesa kinams.
Benediktas 2023-07-24 13:25
Manau to nepakanka. Atgrasymas toks neveiks. Reikia ir pėstininkų atgrasymui Baltijos valstybių viduje. Kitaip juos jau reiks išstūminėti ir bombomis sprogdinti pačiose Baltijos valstybėse, įėjusius gilumą. Paskui aišku gali atsitraukti Rusijos kariuomė, bet žala jau didelė gali būti padaryta. Gali derėtis: arba toks scenarijus arba Krymas. Aišku, kad nereikia Krymo atiduot. Tiesiog Maskoliai gali bandyti taip vakarų nervus ir tikrinti, gal sutiks. Nes vakarai iki siol galvoja, kad jiems nereiks kariauti su Rusija ir viska bus galima sutvarkyti tik Ukrainos rankomis.
donatasv 2023-07-24 14:16
LOL wagneriai ims nato jei jau itraukia nato, tai nieks nesėdės vietoje eis kiaurai tiesiu taikymu į Ukrainą, kad damušt rusą ten kur konfliktas ir taip jau įsisenėjas ir nesugriaut europos. Tai galima sakyt rusas pralošia viską vienu metu. Čia jau nebus keli tankai, o pilnas puolimas lėktuvai raketos, laivai ir t.t.
Benediktas 2023-07-24 14:20
Tegu pradžiai ATACAMS Ukrainai perduoda.
donatasv 2023-07-24 14:33
Išprovokuok vakarus ir matysi geresnių fejerverkų... dabar sėdi šiltai ir laimingai.
immortallt 2023-07-24 15:14
Tai wagneriams nereikėtų jokio lėktuvnešio, su tuo ką turime čia ir dabar neliktų jų greitai. Lėktuvnešis būtų overkill tiesiog pademonstruoti galią, iškart uždaryti Kaliningradą ir ženklas, kad metas baigti durnioti maskoliams.