Kaip išgyventi lėktuvo katastrofą. Buvęs pilotas paskelbė patį svarbiausią patarimą. Tai turi žinoti kiekvienas  ()

Buvęs pilotas atskleidė auksinę taisyklę, kuri nelaimės atveju gali išgelbėti lėktuvo keleivio gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs pilotas Hansas Mastas, dabar dirbantis kelionių agentu, pasidalino patarimu, kuris, jo nuomone, galėtų padėti keleiviui išgyventi įvykus lėktuvo katastrofai. Jis rekomenduoja labai atidžiai ištirti viską, kas jus supa salone, rašo „Daily Mail“.

Anot buvusio piloto, prieš pakilimą reikia atidžiai apžiūrėti viską, kas yra lėktuve. Patys susiraskite, kur yra artimiausias avarinis išėjimas, o tada mintyse susidarykite sau „žemėlapį“, kaip prie jo patekti avariniu atveju.

„Kai tik įlipu į lėktuvą, visada atkreipiu dėmesį į artimiausią avarinį išėjimą, skaičiuodamas sėdynių eilių skaičių tarp mano sėdynės ir to išėjimo,“ – patirtimi dalijosi ekspertas.

Hansas Mastas paaiškino, kad avarinėse situacijose orlaivio salonas gali prisipildyti dūmų ir keleiviai nieko nepamatys. Čia jums reikės informacijos apie eilių skaičių iki avarinio išėjimo. Taip pat reikia sutelkti dėmesį į spalvotas lemputes palei praėjimą, jos parodys judėjimo kryptį.

Svarbu žinoti, kur yra jūsų avarinis išėjimas, prieš stiuardesėms pradedant saugos demonstraciją. Nors mažai tikėtina, evakuacija gali būti paskelbta dar prieš prasidedant instruktažui.

 

Beje, 2008 metais Grinvičo universiteto atlikto tyrimo duomenimis, keleiviai, kurių sėdynės yra arčiau avarinių išėjimų, avarijos atveju turi daugiau galimybių išgyventi. Jie gali evakuotis daug greičiau nei kiti, o kiekviena sekundė lėktuvo katastrofos metu yra svarbi. Bet jei įtariate, kad fiziškai nesate pakankamai stiprus atidaryti avarinio išėjimo duris, verčiau nerezervuokite vietos šalia jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(23)
(3)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()