„Prasideda Vietnamas.“ Kariai pašiurpę. Skelbiama kolosali gynybos sistema Ukrainoje  ()

„Zaporižios kryptis – tikras Vietnamas“: spec. pajėgų kariai kalbėjo apie Rusijos apkasų šturmą ir kodėl nereikėtų skaičiuoti dienų kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie Zaporižios rusai pastatė kolosalią gynybos sistemą. Užpulti betoninius apkasus, kuriuose taip pat yra skylių, yra nepaprastai sudėtinga užduotis. Spec. pajėgų kariai šią sritį vadina „tikruoju Vietnamu“.

Orihivo kryptis, Zaporižios sritis – ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktinė grupė „Medoid“. Jos kovotojai treniruoja kariuomenės vyrus užimti priešo pozicijas – juk, kariškių prognozėmis, artimiausiu metu bus daug šturmų.

„Tai plataus masto karas. Tai truks mažiausiai 1,5–2 metus. Tai mėsmalė. Tada gal sumažės intensyvumas. Norint tai suprasti, reikia studijuoti istoriją ir pirmiausia remtis faktais“, – sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktinės grupės „Medoid“ vyriausiasis seržantas Oleksandras Morozovas, šaukiniu „Kvitočka“.

Karas iš Morozovo atėmė dešimtis draugų. Į klausimą apie skaičių Oleksandras atsako taip: kažkur žemiau šimto.

„Aš niekuo nepadėsiu, jei melsiuos“, – galvoja jis. – Po pergalės tiesiog pailsėsiu savaitę ir eisiu pas vaikinus į kapines“.

 

Tačiau nepaisant visko, Oleksandras nepraranda nei sveiko proto, nei humoro jausmo.

Ukrainos kariams Zaporižios kryptimi be galo sunku ir „Kvitočka“ paaiškino kodėl:

„Rusai žinojo, kur mes eisime į priekį. Visi mokėsi iš tų pačių vadovėlių. Tai tikrasis Vietnamas: sėdi betoniniuose apkasuose su skylėmis“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(1)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: