[ŽT] „Taip, aš tai padariau.“ Skelbiama, kas paskundė Girkiną  ()

Liepos 21 d. sulaikytas teroristas Igoris Girkinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-21 [ŽT] „Taip, aš tai padariau.“ Skelbiama, kas paskundė Girkiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teroristas Igoris Girkinas buvo sulaikytas liepos 21 d. viename Maskvos bute, jis įtariamas ekstremizmu. Buvęs deputatas, „Wagner“ gydytojas Dmitrijus Petrovskis, prisipažino parašęs pareiškimą prieš buvusį „DLR gynybos ministrą“ ir aršų Kremliaus kritiką.

Taip, prieš keturias dienas parašiau pareiškimą dėl Girkino prokuratūrai. Ir taip, aš tikrai esu „Wagner“ darbuotojas, du kartus buvau komandiruotėje kaip chirurgas. Girkiną laikau nerimtu kadru: jis renka dideles aukas, neva mūsų vaikinams padėti, bet neatsiskaito apie išleistus pinigus. Paskutinis lašas, žinoma, buvo Girkino žodžiai apie mūsų prezidentą Vladimirą Putiną. Manau, kad pirmojo valstybės asmens įžeidimas yra nusikaltimas. Dar negaliu tiksliai pasakyti, ar jį sulaikė po mano pareiškimo, ar ne. Generalinė prokuratūra paprastam chirurgui neatsiskaito. Bet tikiuosi, kad tai aš pradėjau šį reikalą“, – leidiniui „Jarinform“ sakė jis.

Kartu „Telegram“ kanalai „SHOT“ ir „112“ Girkino sulaikymą sieja su kitu epizodu – jo pareiškimais prieš šalies vadovybę pasipiktinusi maskvietė nuolat rašo prieš jį pareiškimus ir reikalauja patikrinti Girkiną dėl raginimų nuversti vyriausybę ir kritikos prezidentui, taip pat atkreipti dėmesį į jo renkamas pinigų sumas, kurios neva skirtos Rusijos kariškiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(8)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: