„Jie bepročiai. Tai smūgis FSB.“ Kremliuje gali būti rimtas jėgų pasikeitimas  ()

Anot analitikų, „Wagner“ samdiniai galėjo skųstis Girkinu. Taip pat yra versija, kad suėmimas gali būti susijęs su Kremliaus siekiu eliminuoti Putinui nelojalius „patriotus“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-22 „Jie bepročiai. Tai smūgis FSB.“ Kremliuje gali būti rimtas jėgų pasikeitimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos aktyvisto, buvusio karininko ir teroristo Igorio Girkino suėmimas gali reikšti, kad jėgų pusiausvyra tarp Kremliaus grupuočių pasikeitė ne FSB naudai. Tai pareiškė Amerikos karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Naujoje liepos 21 d. ataskaitoje teigiama, kad Girkinas anksčiau dirbo FSB. Taigi teismo dokumentuose nurodoma, kad Rusijos valdžia Girkinui iškėlė bylą dar liepos 18 d. Šią dieną jis paskelbė keletą aštrių kritikų asmeniškai Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Analitikai pažymėjo, kad Girkinas kritikavo Putiną ir iki liepos 18 d., tačiau jis nebuvo suimtas. Kai kurie šaltiniai teigė, kad Girkinas buvo sulaikytas po konflikto su kitu „Angry Patriots Club“ nariu dėl „Wagner“. Kiti šaltiniai teigė, kad „vagneriečiai“ galėjo skųstis Girkinu tiesiogiai. Be to, teroristo suėmimas gali būti susijęs su Kremliaus siekiu eliminuoti visus Putinui nelojalius vadinamuosius „patriotus“.

 

Ataskaitoje taip pat pažymėta, kad Rusijos Federacijoje buvo paskelbtas tam tikras slaptas dokumentas, kuriame teigiama, kad Rusijos prezidento administracija tariamai nurodė Rusijos valdžiai imtis represinių priemonių prieš tuos, kurie yra „bepročiai“. Tarp jų buvo Girkinas. Be to, sąraše taip pat yra propagandistė Margarita Simonian ir keletas žinomų Rusijos tinklaraštininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()