Situacija kaista. JAV skelbia netikėtą žinią. Ką Rusija daro Juodojoje jūroje  ()

Rusija nori pateisinti bet kokias atakas prieš civilius laivus Juodojoje jūroje ir suversti kaltę Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius, pasitraukęs iš „grūdų sandorio“, grasina atakuoti bet kurį laivą, plaukiantį į Ukrainos uostus, taip pat leisti raketų smūgius Ukrainos infrastruktūrai, susijusiai su grūdų eksportu. Be to, Rusijos Federacija užminavo dalį Juodosios jūros prie Ukrainos uostų.

JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Adamas Hodge'as, remdamasis žvalgybos duomenimis, prabilo apie dalies jūros zonos užminavimą, informuoja „Bloomberg“.

Anot jo, rusų veiksmai tai koordinuotos pastangos pateisinti bet kokias atakas prieš civilius laivus Juodosios jūros regione ir suversti kaltę Ukrainai.

Tuo tarpu Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba interviu „Time“ sakė, kad Ukrainos pusė yra pasirengusi atnaujinti grūdų eksportą, nepaisant Rusijos karinės jūrų blokados.

 

„Manau, kad mūsų žinia pasauliui yra tokia: mums nereikia Rusijos“, – sakė ministras.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina rengia išsamų ukrainietiško maisto tiekimo tarptautinėms rinkoms planą po to, kai Kremlius pasitraukė iš „grūdų susitarimo“. Šalies vadovas pripažino galimybę pasikalbėti su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu šia tema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(3)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: