[ŽT] „Keli mėnesiai ir klausimas būtų išspręstas“ - karo ekspertas įvardino, kas padėtų Ukrainai priartinti pergalę  ()

Karo ekspertas Olegas Ždanovas yra įsitikinęs, kad Ukrainos pergalės klausimas galėtų būti išspręstas per kelis mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas teigia, kad ATACMS raketos, kurias leidžia HIMARS ir M270 sistemos, padėtų Ukrainai laimėti karą. Jo nuomone, tokiam rezultatui pasiekti reikia apie 1000 ATACMS raketų, o „pergalės klausimas galėtų būti išspręstas per kelis mėnesius“.

„Tai yra balistinė raketa, kurios veikimo nuotolis yra 300 kilometrų. <...> Rusija neturi priemonių kovoti su šia raketa. Manau, todėl Rusija nuolat kelia isteriją, kai iškeliamas klausimas: „Duokite mums ATACMS“. Jei mums būtų suteikta 500 - 1000 raketų, manau, kad per kelis mėnesius galėtume iš esmės išspręsti šio karo problemą. Nesakau, kad laimėsime 100%, bet karo eiga būtų visiškai kitokia. Karas būtų dinamiškesnis, ir tai būtų mūsų naudai“, – sakė Ždanovas.

 

„Gal Vašingtone kas nors mus išgirs ir supras, kokia prasmė. Jos neįskris nė centimetro į Rusijos teritoriją, bet apimtų visą okupuotą Ukrainos teritoriją. Karo eiga būtų visai kitokia, karo pabaiga būtų matyti horizonte“, apibendrino Ždanovas.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: