„O jeigu į Minską, į Prezidento rūmus?“ Skelbiamas gudrus Lukašenkos planas  ()

Lukašenka maniakiškai seka visus judesius šalyje ir neįleistų į Baltarusijos teritoriją šimtų „vagneriečių“, jei neturėtų plano, tikina Feiginas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aleksandras Lukašenka atsižvelgia į riziką, kurią gali išprovokuoti „Wagner“ samdinių buvimas šalyje, ir neleis jiems dalyvauti didelio masto pratybose su armija.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos opozicijos lyderis ir žmogaus teisių aktyvistas Markas Feiginas.

„Tai nepanašu į Lukašenką. Santykių su „Wagner“ patirties jis turėjo 2020 metų rugpjūtį, kai trys dešimtys žmonių važiavo tranzitu, tai yra, turėjo važiuoti per Baltarusijos teritoriją toliau. Jis juos sulaikė, o paskui išsiuntė atgal į Rusiją. Jis sulaikė juos nuo pat pradžių, bijodamas, kad jie atvyko per rinkimus imtis kokių nors veiksmų, kad Lukašenka būtų pašalintas iš valdžios“, – „Espresso“ eteryje sakė Feiginas.

Feiginas pažymėjo, kad šios Lukašenkos baimės neturėjo išnykti. Naivu būtų manyti, kad jis tiesiog neturėdamas plano leido į Baltarusijos teritoriją patekti šimtams „vagneriečių“.

„Lukašenka maniakiškai seka visus judesius šalyje. Jeigu jis dabar į jas (baimes – red.) neatsižvelgs, tai būtų labai keista ir labai naivu iš Lukašenkos pusės. Taip lengva į Baltarusiją atvežti 2000 žmonių, kai jis neturi plano ir pasitiki, kad šie žmonės laikysis savo įsipareigojimų, o tikėti susitarimais, kuriuos jis sudarė su Putinu, būtų pernelyg naivu. Manau, kad čia žaidimas yra sudėtingesnis. Kitas dalykas – negalima jiems duoti ginklų, sunkiųjų šarvuočių. Kas žino, kaip jie elgsis, kur iš tikrųjų eis – o jeigu į Minską, į Prezidento rūmus? Lukašenka atsižvelgia į šią riziką ir nebus jokių didelio masto „Wagner“ pratybų su Baltarusijos armija“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()