„Tarptautinė teisė panaikinta.“ Ždanovas pašiurpęs, kas įvyko Juodojoje jūroje (Video)  ()

Ždanovas paaiškino, kas vyksta Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi Rusijos grasinimai dėl laivų, kurie bus siunčiami į Ukrainos uostus Juodojoje jūroje, taip pat griežtas Ukrainos atsakas į šią ataką rodo galimą karo perkėlimą iš sausumos į jūrą.

Apie tai savo „YouTube“ kanale papasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša „24 kanalas“.

Padėtis aštrėja

Prisiminkite, kad Rusija visus laivus, einančius per Juodąją jūrą į Ukrainos uostus, paskelbė teisėtais taikiniais. O šalys, su kurių vėliavomis jie plaukia, automatiškai bus laikomos Ukrainos pusėje.

Kyjivas pateikė veidrodinį atsakymą, įrodantį, kad Ukraina nėra agresorė, o imasi atsakomųjų veiksmų. Taigi Ukraina teisėtais taikiniais laikys laivus, kurie juda Rusijos uostų ir jos užimtų teritorijų link. Ir Ukraina pasilieka teisę neleisti jiems praeiti.

Ukrainos gynybos ministerija paaiškino šiuos įvykius.

„Visų pirma, Rusijos karo laivai išlieka teisėtu mūsų taikiniu. Kai tik jie pateks į mūsų ugnies ginklų diapazoną, mes juos atakuosime.“

Gynybos pajėgos civilinių laivų sąmoningai nepuls.

Tačiau tokie Rusijos pareiškimai padidina laivų praplaukimo Juodąja jūra riziką. Tiesą sakant, Rusija tarptautiniuose Juodosios jūros vandenyse panaikino tarptautinę teisę“, - pabrėžė Ždanovas.

 

Atitinkamai, laivų, kurie plauks Juodojoje jūroje, draudimo kaina bus daug didesnė. O norinčiųjų patekti į Rusijos uostus ir okupuotas teritorijas, jis tikisi, gerokai sumažės. Pernelyg didelė bus draudimo kaina ir pernelyg didelė rizika laivų savininkams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(6)
(158)

Komentarai ()

Susijusios žymos: