Ždanovas skelbia, kad armijoje prasidėjo riaušės. „Jie gali tapti nekontroliuojami“  (1)

Okupantai ima maištauti ir atsisako eiti į mūšius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos problemos Rusijos armijos gretose. Okupantai nenori kariauti, nes supranta, kad eina į tikrą mirtį. Juk net sužeisti kariai yra apleidžiami ir neevakuojami iš mūšio lauko.

Apie tai savo „YouTube“ kanale pasakojo karo ekspertas Olegas Ždanovas, praneša „24 kanalas“.

Anot jo, tai turi didelę įtaką kovinei dvasiai ir psichologinei Rusijos karių būklei. Todėl jie gali tapti nekontroliuojami.

Viename iš Rusijos motorizuotųjų šaulių pulkų, dabar dalyvaujančių mūšiuose Pervomaisko rajone Luhansko srityje, vyksta riaušės. Kariškiai nenori dalyvauti karo veiksmuose, reiškia nepasitenkinimą.

„Pagrindinis veiksnys, neigiamai veikiantis kovinę dvasią ir psichologinę būseną, yra dideli gyvosios jėgos praradimai. Jie mato, kiek daug nuostolių. Na, jie turi tokią tradiciją – iš tikrųjų neevakuoti sužeistųjų“, – sakė Olegas Ždanovas.

Rusijos armijoje sužeistųjų evakuacija vyksta asmenine pačių karių iniciatyva. Jie neturi tokios sistemos kaip Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, t. y. sistemos, skirtos sužeistiesiems evakuoti ir pristatyti į medicinos įstaigas.

„Jie labai gerai supranta, kad jei bus sužeisti, mirs ant žemės nukraujuodami. Nėra šansų, kad ateis kokia nors pagalba“, – pabrėžė karo ekspertas.

Todėl pamažu ateinantis supratimas daro įtaką jų elgesiui. Rusai bijo ir masiškai atsisako eiti kovoti.

 

Anot Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo, tie patys mažos kovinės dvasios kariai labai nerimauja dėl gyvosios jėgos trūkumo. Kai kurie padaliniai kovoja su 50 % personalo – tai yra ant vienetų ir padalinių kovinio pajėgumo ribos.

„Mažiau kaip 50 % – tai jau neparengta kovai dalis. Ir jie bus pergrupuoti, sujungti į kuopas ir priversti pulti. Ir nėra perspektyvų, kad rytoj ateis papildymas. Be to, apie rotaciją niekas net nekalba. Kariausi, kol užmuš“, – pažymėjo Ždanovas.

O žaizda okupantui – uždelsta mirtis. Juk, kaip jau minėta, sužeistųjų iš mūšio lauko niekas neevakuoja.

 

„Bet, deja, jie vis dar kovoja. Bijodami bausmės. Įdomu tai, kad jie eina į mirtį, bet bijo gauti 10 metų kalėjimo už įsakymo nevykdymą“, – tvirtino karo ekspertas.

Įdomu tai, kad jei įsakymą vykdyti atsisakęs karys bus teisiamas, jam gali būti skirta 10 metų nelaisvės. Tačiau taip pat jis gali būti išsiųstas iš kalėjimo kovoti kaip „Štorm Z“ būrio dalis. Tiesą sakant, kaip kadaise „Wagner“ užverbuotas kalinys.

O „Štorm Z“ turi nemažai problemų su įranga, nes tai – eiliniai nusikaltėlių kariniai daliniai. Tad tikimybė, kad rusas, kuris kovos „Štorm Z“, pateks į Kobzono koncertą, yra labai didelė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(6)
(148)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: