Tai įspūdinga! Skelbiama kiek teritorijų jau pavyko išlaisvinti  ()

Jungtinės Valstijos mano, kad Ukrainos kovotojams pavyko susigrąžinti lygiai pusę okupuotos teritorijos, o ISW ekspertai kalba apie 53 proc.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-24 Tai įspūdinga! Skelbiama kiek teritorijų jau pavyko išlaisvinti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė padarė didelę pažangą išlaisvindama teritoriją. Jiems pavyko deokupuoti 53 % teritorijos, kurią nuo plataus masto invazijos pradžios užėmė Rusijos pajėgos. Tai rašoma ISW ataskaitoje.

ISW ekspertų atlikti tyrimai naudojant „Mercator“ projekciją parodė, kad apie 53 % Rusijos pajėgų nuo 2022 metų vasario užgrobtos teritorijos buvo išlaisvinta Ukrainos pajėgų.

Remiantis JAV valstybės sekretoriaus Anthony Blinkeno pareiškimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos padarė pažangą išlaisvindamos maždaug 50 % teritorijos, kurią Rusijos pajėgos užėmė nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios. Šis skaičius atitinka ISW ekspertų vertinimą dėl teritorijos kontrolės.

Tačiau, kaip pabrėžia ekspertai, naudojant skirtingus duomenų šaltinius, matavimo metodus ir prognozes, teritorijos kontrolės įverčiai gali skirtis. Analitikai gali taikyti skirtingus metodus nustatydami teritorijos kontrolę, o tai gali lemti skirtingus rezultatus, priklausomai nuo pasirinktos žemėlapio projekcijos ir kitų veiksnių. Tokiems vertinimams įtakos gali turėti ir netikslūs bei melagingi šalių teiginiai apie teritorinius įsigijimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: