Netikėtas Arestovyčiaus pareiškimas. „Laukite gerų naujienų“ (Video)  ()

Rusams baigiasi atsargos, o Ukrainos kontrpuolimas vyksta pagal planą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius pasakojo, koks dabar yra Ukrainos išvadavimo puolimo etapas.

„Amerikiečiai sakė, kad vos tik pagrindinės Ukrainos pajėgos bus įvestos į mūšį, situacija gali kardinaliai pasikeisti. Taip pat pripažino, kad didelės dalies savo pajėgų nepanaudojome, nes nesudarėme sąlygų joms panaudoti. Tokias sąlygas kuria pirmos eilės brigados, dabar vyksta formavimo operacija, pasitelkiant NATO karo strategiją. Pagrindinės pajėgos dabar formuojamos mūšiui“, – sakė O. Arestovyčius.

Jis pažymėjo, kad rusams baigiasi atsargos, o Ukrainos kontrpuolimas vyksta pagal planą.

„Stebėtojai pastebi, kad nuostolių santykis yra stiprus Ukrainos naudai. Retai taip nutinka puolančiajai pusei - ji dažniausiai pagal klasikinę teoriją patiria daugiau nuostolių. Todėl mes nagrinėjame problemą, kurią gali išspręsti nedaug šiuolaikinių armijų. Galbūt tik JAV kariuomenė, o tada tokiomis specifinėmis sąlygomis ji turės didelių problemų. Rusai patiria nuostolių, šie nuostoliai kaupsis, o tada greitai ateis į mūšį stipri jėga“, - pridūrė O. Arestovyčius.

 

Aspene vykusiame forume prezidentas V. Zelenskis paaiškino, kodėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas vyksta lėčiau, nei tikėtasi anksčiau. Anot jo, priežastis ta, jog pati operacija prasidėjo vėliau, nei buvo tikėtasi iš pradžių.

Dieną prieš tai CŽA direktorius Williamas Burnsas išreiškė nuomonę, kad Ukrainos kontrpuolimas vis dar turi visas galimybes būti labai sėkmingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: