Skelbiamas JAV ir Vokietijos sąmokslas. Užblokuota Ukraina  ()

Žurnalistų teigimu, Ukrainos pastangos dėl konkrečių žingsnių įstoti į Aljansą nepasiteisino dėl Berlyno ir Vašingtono atstovų pasipriešinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai sužinojęs Volodymyras Zelenskis tolesnes derybas viršūnių susitikime Lietuvoje pavadino „absurdiškomis“.

Berlyno spaudimas Vašingtonui neleido Kyjivui pasiekti to, ko norėjo NATO viršūnių susitikime Vilniuje. Tai pranešė „Newsweek“, remdamasis šaltiniais Ukrainos vyriausybėje.

Ukrainos pasiūlymas tam tikram terminui gauti kvietimą į NATO arba galutinai įstoti nepasiteisino dėl Vokietijos ir JAV pasipriešinimo. Apie tai sužinojęs Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo nuodugniai: derybas pavadino „absurdiškomis“.

Susitikimo pabaigoje Aljanso šalių vadovai, tarp jų ir Ukrainos prezidentas, vis dėlto pasidžiaugė susitikimo Lietuvos sostinėje rezultatais ir pareiškė, kad tai istorinis įvykis Kyjivo narystės Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje kelyje.

 

Tuo pat metu Vilniaus galutinės deklaracijos dviprasmiškumas ir panašumas į liūdnai pagarsėjusią 2008 metų Bukarešto deklaraciją, kai Prancūzija ir Vokietija blokavo Ukrainos narystę, rodo, kad Kyjivui nepavyko priartėti prie bloko taip, kaip norėtų Ukrainos vadovybė, pažymi žurnalistai.

Šaltinio teigimu, Kyjive kvailių nėra, o Ukrainos vadovybė netiki, kad po viršūnių susitikimo Vilniuje ji tapo arčiau NATO nei prieš tai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(22)
(51)

Komentarai ()