Rusai to dar nematė. Vienu šūviu smogia tarsi 4 pabūklai. Prasideda panika, ką gavo Ukraina  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prieš Rusijos karius aktyviai naudoja kasetinę amuniciją. Okupantai neturi priešpriešos tokiems ginklams, nes jų panašūs analogai gerokai prastesni už amerikietiškus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ pranešė Ukrainos Aukščiausiosios Rados gynybos komiteto liaudies deputatas Romanas Kostenko. Jo nuomone, kasetinės amunicijos panaudojimas padės Ukrainos pajėgoms nugalėti užpuolikus.

Kasetiniai šaudmenys efektyviai sunaikina priešą ir daro jam rimtą psichologinį poveikį.

Pasak Kostenko, amerikiečių kasetinių šaudmenų efektyvumas yra daug didesnis nei Rusijos analogų efektyvumas. Taip yra dėl to, kad okupantai naudoja senus sovietinio tipo ginklus, o JAV nuolat tobulino tokio tipo sviedinius.

Be to, efektyvumo požiūriu vienas kasetinis ginklas prilygsta keturiems įprastiems ginklams. Todėl šių ginklų panaudojimas leidžia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms efektyviau atlikti savo užduotis.

 

„Rusai labai bijo šios amunicijos, todėl tikimės, kad mums jos užteks“, – sakė kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(181)
(2)
(179)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()