Visiškas fiasko. Ką padarė „Pantsir“ per Maskvos ataką (Foto)  ()

Ant Rusijos gynybos ministerijos stogo Maskvoje esančiai oro gynybos sistemai „Pantsir“ nepavyko numušti Ukrainos drono, nors jis buvo nutolęs mažiau nei 300 metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė „Radio Liberty“.

Kaip matyti iš publikacijų socialiniuose tinkluose ir palydovinių vaizdų, oro gynybos sistema „Pantsir“, anksčiau buvusi ant pastato stogo 2022 metų pabaigoje, vis dar ten yra.

Nepaisant to, pirmadienio rytą liudininkai negalėjo rasti jokių sistemos darbo požymių. Šis smūgis buvo trečiasis bepiločio lėktuvo atskridimas ir parodė Maskvos oro gynybos prioritetus, rašo „Telegram“ kanalas „Mes galime paaiškinti“.

Matyt, kariškiai nusprendė Maskvoje saugoti tik itin svarbius objektus – Kremlių, Gynybos ministerijos pastatą ir kt., atkreipė dėmesį karo analitikas Janas Matvejevas.

„Per šiandieninį incidentą vienas iš bepiločių orlaivių buvo sunaikintas artėjant prie Krašto apsaugos ministerijos pastato. Antrasis prie Trečiojo transporto žiedo, kai skrido į miesto centrą (neatmetama galimybė, kad rėžėsi į daugiaaukštį pastatą). Tai rodo, kad kariuomenei labai trūksta oro gynybos ir elektroninės kovos įrangos, kad apimtų visą Maskvos teritoriją. Dronai skraido virš tankiai apgyvendintų vietovių ir kur jie nukrenta, nelabai kam rūpi“.

Pirmadienio vakarą į Rusijos sostinę įskrido 2 bepiločiai orlaiviai: vienas nukrito Komjaunimo prospekto 17 namo rajone, vos už kelių šimtų metrų nuo Gynybos ministerijos pastato. Įraše iš įvykio vietos matyti, kad keliose parduotuvėse buvo išdaužti langai, apgadintas vieno namo stogas.

 

Antrasis dronas rėžėsi į Lichačiovo prospekte statomą verslo centro pastatą. Sprogimas buvo pakankamai stiprus – išdaužė stiklus dviejuose aukštuose skirtingose pastato pusėse.

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad dronai buvo slopinami elektroninio karo priemonėmis. J. Matvejevas tikisi naujų išpuolių prieš sostinę: „Pigių bepiločių orlaivių gamyba įvaldyta, atakos tęsis. Vargu ar jos pridarys realios karinės žalos, tačiau psichologinis efektas labai reikšmingas – niekas Maskvoje negalės jaustis visiškai saugus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: