Europoje atsiras tikras karo monstras. Skelbiama apie didžiausią ginklų gamintoją  ()

Europoje atsiras didžiulis ginklų gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europoje atsiras tikras karo monstras. Ukraina sieks tapti didžiausia ginklų gamintoja Europoje.

Tai interviu PAP sakė Strateginės pramonės ministras Oleksandras Kamyšinas, rašo Censor.NET.

„Ukraina taps laisvojo pasaulio ginklų arsenalu ir įprastinio karo eksperte. Norime, kad mūsų šalis taptų didžiausia ginklų gamintoja Europoje“, – sakė jis.

Anot jo, dabar būtina plėtoti Ukrainos, kaip ginklų gamintojos, jėgą.

„Jau turime pirmųjų laimėjimų, daugiau atskleisti negaliu, bet didžiausias dėmesys skiriamas raketų gamybai“, – sakė jis.

Konkrečių duomenų apie Ukrainos gynybos pramonės gamybos pajėgumus ministras nepateikė. Tačiau jis teigė, kad per pastarąjį mėnesį jie padvigubėjo.

Kamyšinas pridūrė, kad Strateginės pramonės ministerija yra viena iš „Brave 1“ projekto, skatinančio bendradarbiavimą tarp visų gynybos pramonės dalyvių, įkūrėjų. Ji taip pat teikia informacinę, organizacinę ir finansinę paramą gynybos technologijų projektams.

 

Pasak jo, šis projektas turėtų leisti gamintojams greitai pereiti nuo idėjos iki sutarties su Ukrainos Gynybos ministerija. Jis taip pat skirtas užsienio investuotojams.

„Jei per karą investuotojai nuspręs gaminti Ukrainoje, jie galės išbandyti savo gaminį mūšio lauke. Tai savo ruožtu suteiks jiems galimybę jį modernizuoti. Manau, kad bet koks ginklas, kuris eis šiuo keliu, bus parduodamas ne tik Ukrainoje“, – pridūrė Kamyšinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(4)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()