Drąsa išgaravo akimirksniu. Okupantai pridėjo į kelnes, kai sužinojo kas jų laukia (Video)  ()

Nauja Rusijos kariškių gruopė parašė „peticiją“ Maskvai su prašymu neperduoti jų grupei „Storm Z“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė Rusijos kariškių iš Kamčiatkos savanorių bataliono įrašė vaizdo žinutę Rusijos valdžiai. Jie piktinasi savo perkėlimu į „Storm Z“. Vaizdo įrašą liepos 26 dieną paskelbė Rusijos opozicijos šaltinis ASTRA.

Kariškiai tikina, kad jie buvo nelegaliai ir slaptai nugabenti į okupuotą Donecko srities teritoriją tam, kad taptų „patrankų mėsa“. Užpuolikams tai nepatiko.

„Su mumis buvo elgiamasi ne visai teisingai... Kaip mes čia atsidūrėme? Čia esame laikomi griežtoje paslaptyje, nėra informacijos, kur mus siųs. Tikėtina, kad, pasak vietos pareigūnų, tarnausime kartu su „Storm Z“. Mes neturime jokių žymėjimų savo kariniuose bilietuose, kur esame. Nė vienas iš bataliono vadovų su mumis nevažiavo. Mus išmetė Rostove, susodino į autobusą ir išvežė. Sakė: čia tik pusantros savaitės, į fronto liniją.“

 

„Mes neatsisakome kovoti, bet ne ta tvarka, kokia tai vyksta. Nei formaliai, nei moraliai nebuvome pasiruošę, kad eisime į „Storm Z“... Mes nebuvome tam pasiruošę! (...) Maloniai prašome skubios pagalbos“, – skundėsi okupantai.

„Storm Z“ yra „Wagner“, kurį kontroliuoja Rusijos Federacijos gynybos ministerija, analogas. Jis yra žinomas dėl savo negailestingo požiūrio į savo karius, ypač naudojant juos kaip patrankų mėsą vadinamuosiuose „mėsos šturmuose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(2)
(68)

Komentarai ()